AcasăNewsCererea de arestare a lui Darius Valcov a ajuns la Parlament

Cererea de arestare a lui Darius Valcov a ajuns la Parlament

Biroul Permanent al Senatului a primit cererea de arestare a lui Darius Valcov, fostul ministru al Finantelor, din partea Directiei Nationale Anticoruptie.

Valcov este acuzat de comiterea mai multor infractiuni in perioada in care era primar in Slatina. Printre altele, procurorii sustin ca Valcov acorda contracte cu dedicatie, solicitand in schimb 20% din banii pe care ii obtineau firmele respective de la stat.

Valcov a demisionat din functia de ministru al Finantelor, demisia sa fiind semnata, joi, de premierul Victor Ponta.
Procurorii DNA au nevoie de incuviintarea Senatului pentru inceperea urmaririi penale pe numele lui Valcov si arestarea preventiva a fostului ministru al Finantelor.

Cererea DNA a ajuns, vineri, la Biroul Permanent al Senatului si va fi discutata cel mai probabil luni. Dupa aceea, solicitarea ar trebui sa ajunga la Comisia Juridica a Senatului, care va avea la dispozitie trei zile pentru a da un aviz pozitiv sau negativ. Ulterior, solicitarea va fi analizata si votata de senatori, iar Darius Valcov va avea posibilitatea sa-si apere punctul de vedere in fata acestora.

Senatorii vor stabili daca incuviinteaza ridicarea imunitatii lui Valcov, inceperea urmaririi penale pe numele acestuia si arestarea preventiva a fostului ministru al Finantelor.

author avatar
Cristi Ionita
123 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger