AcasăNewsCererea de anulare a pedepsei lui Adrian Nastase, judecata pe 1 octombrie

Cererea de anulare a pedepsei lui Adrian Nastase, judecata pe 1 octombrie

Magistratii au hotarat ca cererea de anulare a pedepsei cu inchisoare, depusa de avocatii lui Adrian Nastase, va fi judecata in data de 1 octombrie.

Magistratii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie au stabilit ca cererea de anulare a pedepsei de doi ani de inchisoare, depusa luni de avocatii lui Adrian Nastase, sa fie judecata in data de 1 octombrie. In cazul in care se va dovedi a fi fondata, Adrian Nastase ar urma sa scape de pedeapsa, urmand a fi declarat un om liber.

Decizia avocatilor de a depune aceasta cerere, ce reprezinta o cale extraordinara de atac, survine dupa ce acestia au considereat ca faptele pentru care a fost condamnat fostul premier s-au prescris in data de 10 iunie 2012, si ca, prin urmare, acesta a fost condamnat pe nedrept.

„Se lucreaza asupra acestei modalitati, este o cale extraordinara de atac, care se foloseste numai pentru anumite motive prevazute de lege. Sunt mai multe elemente acolo. Echipa de avocati se concentreaza pe elementele legate de prescriptie si elementele legate de calitatea persoanei trimise in judecata vizavi de avizele ce trebuiau obtinute”, a spus, luni dimineata, Ion Cazacu, unul dintre avocatii fostului premier, citat de RTV.

Adrian Nastase a fost condamnat, pe 20 iunie, la doi ani de inchisoare cu executare in dosarul „Trofeul Calitatii”.

author avatar
Ionut Zgimbau
146 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger