AcasăNewsCerere DNA in privinta a doua firme, in cazul Ghita

Cerere DNA in privinta a doua firme, in cazul Ghita

Sebastian Ghita a reusit sa zgandare institutiile

Anchetatorii anticoruptie ploiesteni au decis sa se adreseze instantei cu o cerere privind eventuale proceduri de dizolvare sau lichidare a doua societati controlate de apropiati ai afaceristului Sebastian Ghita.

Concret, miercuri aflam, din directia DNA-ului, printr-un comunicat, ca solicitarea adresata Tribunalului Prahova are in vedere luarea, pentru o durata de 60 de zile, a masurii preventive constand in interdictia initierii procedurilor de dizolvare sau lichidare privind S.C. ASESOFT INTERNATIONAL S.A. si S.C. TEAMNET INTERNATIONAL S.A., sau, dupa caz, suspendarea procedurilor de dizolvare si lichidare initiate, in situatia in care, la data judecarii prezentei cereri, acestea proceduri au fost deja initiate”.

Procurorii mai mentioneaza urmatoarele aspecte:

„Anterior, la data de 29 martie 2017, procurorii anticoruptie au dispus punerea in miscare a actiunii penale impotriva inculpatelor persoane juridice S.C. Asesoft International S.A si S.C. Teamnet International S.A. pentru savarsirea infractiunilor de:

– complicitate la trafic de influenta in forma continuata,

– spalare a banilor in forma continuata.

De asemenea, in cauza s-a dispus luarea masurii asiguratorii constand in indisponibilizarea, prin instituirea sechestrului, asupra bunurilor imobile apartinand inculpatelor S.C. Asesoft International S.A. si S.C. Teamnet International S.A. pana la concurenta sumelor de 13.299.972 lei respectiv 23.195.578,2 lei.

Cererea procurorilor adresata Tribunalului Prahova a fost formulata pentru urmatoarele motive:

Prin sentintele pronuntate de Tribunalul Prahova – Sectia a II-a Civila de Contencios Administrativ si Fiscal, s-a dispus deschiderea procedurii generale a insolventei fata de debitoarele S.C. Asesoft International S.A. si S.C. Teamnet International S.A..

Pana la acest moment nu a fost initiata procedura falimentului si dizolvare a celor doua persoane juridice.

In cererea adresata Tribunalului Prahova, procurorii arata ca masura propusa are caracter urgent si se raporteaza strict la considerentul bunei desfasurari a procesului penal (prin asigurarea existentei pe mai departe a celor doua persoane juridice, a prezentei lor la termenele de judecata si a activului patrimonial necesar pentru plata sanctiunii si a sumelor confiscate in cazul in care se va pronunta o hotarare de condamnare definitiva)”.

author avatar
Andrei Coman
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger