AcasăNewsCeremonii in memoria militarilor cazuti la datorie in Afganistan/Crosul Veteranilor, amanat

Ceremonii in memoria militarilor cazuti la datorie in Afganistan/Crosul Veteranilor, amanat

Pe langa gandurile indreptate catre familiile celor doi militari romani care au pierit in teatrul de operatii de pe taram afgan, oficialitatile intentioneaza sa organizeze o serie de ceremonii de comemorare -atat militare, cat si religioase, in memoria eroilor armatei, cazuti la datorie, in aceasta trista zi de 7 mai.

Plutonierul Iulian Dumitrescu si sergentul Adrian Vizireanu, cei doi militari care au pierit, in aceasta dimineata, intr-o misiune in Afganistan, in apropiere de Kandahar, vor fi avansati la gradul de sublocotenent post-mortem, anunta Ministerul Apararii.

Totodata, in semn de respect dupa ce Armata a pierdut doi reprezentanti aflati in misiune, crosul veteranilor de razboi -„VeteRUN – Cupa Steaua”, care ar fi trebuit sa aiba loc maine dimineata, in Capitala- in zona Herastrau- Soseaua Kiseleff, precum si in preajma Pietei Victoriei, a fost amanat.

Nu in ultimul rand, luni dimineata, „in toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in afara teritoriului national vor fi organizate ceremonii militare si religioase de comemorare pentru cei doi militari”, se mentioneaza intr-un comunicat al ministerului condus de Mihnea Motoc.

Va reamintim ca in incident a mai fost ranit un alt roman de la fortele pentru operatii speciale, aceasta din urma fiind stabilizat si urmand sa fie transferat la un spital din Germania.

suraa foto: replicaonline.ro

author avatar
Cristina Stefan
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger