AcasăNewsCeremonie restrânsă, de Ziua Națională a României. Ce se va întâmpla de...

Ceremonie restrânsă, de Ziua Națională a României. Ce se va întâmpla de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf

ziua nationala a romanieiCeremonie restrânsă, de Ziua Națională a României. Ce se va întâmpla de 1 Decembrie, la Arcul de Triumf / foto: Digi 24

Vom aveam o ceremonie restrânsă la Arcul de Triumf din Capitală, de Ziua Națională a României, cu maximum 400 de persoane. Propunerea vine din partea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

CNSU propune ca şi în municipiile reşedinţă de judeţ să aibă loc parada de 1 Decembrie cu participarea a cel mult 100 de persoane, fără public şi cu respectarea mai multor măsuri.

Deciziile, neanunțate încă oficial, vin ca urmare a exploziei de îmbolnăviri cu care se confruntă întreaga țară.

Măsuri stricte pentru ceremonia de 1 decembrie

CNSU a transmis câteva reguli de respectat pentru organizarea ceremoniilor de Ziua Națională. Astfel, masca de protecție purtată corect, adică acoperă nasul şi gura, este obligatorie pentru toţi participanţii.

Și dezinfectarea mâinilor este obligatorie, pentru toate persoanele care sosesc în spaţiul delimitat în care se desfăşoară ceremonia.

Trebuie menținută o distanță fizică de minimum 1 metru între participanţi şi asigurarea unei suprafeţe de minimum 4 mp/persoană, acolo unde este posibil. De asemenea, perimetrul trebuie delimitat prin semne vizibile.

Se aplică reguli de igienă colectivă şi individuală pentru prevenirea contaminării şi limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 și se efectuează triajul observaţional şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor, pentru toate persoanele care intră/sosesc în spaţiul în care se desfăşoară ceremonia.

Vom vedea parada la televizor

Durata ceremoniei este de maximum o oră, au anunțat autoritățile. Armata va organiza, cel mai probabil, un miting aviatic.

Numai anul trecut, de pildă, au defilat pe sub Arcul de Triumf 3.500 de militari români și 500 de militari din 21 de țări aliate, în prezența a zeci de mii de spectatori.

author avatar
Andreea Vlad
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger