AcasăNewsCercetatorii cred ca au gasit al doilea Pamant!

Cercetatorii cred ca au gasit al doilea Pamant!

Poate ca undeva, prin noua Cale Lactee, se formeaza un egregor al Pamantului

Astronomii de la Observatorul European au captat imaginea unei „clone” a galaxiei Calea Lactee, situata la 30 de milioane ani lumina, in Constelatia sudica Pavo.

Poate ca undeva, prin noua Cale Lactee, se formeaza un egregor al Pamantului

Imaginea captata de astronomi arata forma spiralata atat de cunoscuta a Caii Lactee, putand fi o galaxie geamana, care difera doar ca marime.  Calea Lactee are 100.000 de ani lumina in diametru, iar clona, NGC 6744, este aproape dubla in diametru. Fotografia a fost luata cu telescopul de 2,2 metri din La Silla, Chile.

Dublura Planetei Albastre

Acesta descoperire uimitoare alimenteaza teoria „dualitatii creatiei”, „dublura” sau dividerea cu 2 fiind considerata de unii cercetatori matricea fundamentala, dupa cum celula  se divide pentru a forma embrionul. De mult s-a avansat ipoteza ca in Univers, toate formele au o dublura, iar creatia se perpetueaza dupa o matrice aplicabila la toate scarile, „precum in cer, asa si pe Pamant”. Cea mai interesanta ipoteza este cea a dublurii Pamantului. Recent, s-a descoperit o planeta care ar putea fi viitorul Pamant, datorita atmosferei asemanatoare cu a planetei noastre. Cercetatorii considera ca Gliese 581d ar putea gazdui omenirea, atunci cand Pamantul nu ar mai avea resursele necesare surpavietuirii. Gliese 581d orbiteaza in jurul stelei rosii pitice Gliese. Doua echipe de astrofizicieni, de la Centrul National de Cercetare Stiintifica din Franta, si de la Laboratorul de Astrofizica din Bordeaux, au descoperit ca Gliese 581d are o atmosfera densa din dioxid de carbon, si este suficient de calda pentru a avea oceane, nori si ploi.

Egregorul Pamant

O alta teorie, mult mai atractiva, mai ales pentru autorii de sciece-fiction, este formarea unui Pamant prin totalitatea energiilor emanate de fiintele vii de pe Terra. Omul, ca entitate evoluata din punct de vedere spiritual, poate crea o ”proiectie” a Terrei, care sa contina informatii si energii ale tuturor entitatilor superioare care au trait pe aceasta planeta de cand aceasta a luat fiinta. Astfel, „egregorul Pamant” ar putea deveni o „arhiva” a tuturor civilizatiilor umane care au facut istoria pe Planeta Albastra.

author avatar
Adina Mutar
1.049 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger