AcasăNewsCercetari in cazul mortii suspecte a nepoatei cosmonautului Dumitru Prunariu

Cercetari in cazul mortii suspecte a nepoatei cosmonautului Dumitru Prunariu

La cateva ore dupa ce a fost internata la Institutul „Matei Bals”, duminica dimineata, micuta Arina, in varsta de 11 ani, a decedat. Procurori din Parchetul de pe langa Tribunalul Municipiului Bucuresti au inceput cercetari specifice cazurilor de deces in spital din cauze necunoscute.

Initial, nepoata cosmonautului Dumitru Prunariu petrecuse mai multe zile intr-o tabara din judetul Constanta. Spre sfarsitul perioadei a inceput sa se simta rau, motiv pentru care a fost solicitata o ambulanta. Medicul sosit in ajutor a pus diagnosticul de faringo-amigdalita si enterocolita si i-ar fi dat tratament pentru aceste boli. „La acel moment, diagnosticul a fost corect”, spune prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institului „Matei Bals”. Deoarece micuta se simtea tot mai rau, parintii au adus-o de urgenta la Bucuresti, unde i s-a stabilit diagnosticul de de meningita meningococica, confirmat de toate analizele de laborator.  Dupa aproximativ o ora, a decedat. Toti copiii, aproximativ 100, care au luat contact cu Arina, in tabara, au fost supusi unor controale medicale riguroase, aplicandu-li-se tratamente preventive, deoarece afectiunea are o evolutie fulminanta. Pana in prezent nu au fost depistate alte cazuri. Nepoata Lui Dumitru Prunariu a fost ingropata, ieri, la Cimitirul Ghencea.

CAZUISTICA

Adrian Streinu Cercel a precizat ca anual sunt tratate intre 10 si 12 cazuri de meningita meningococica, unele grave. Ministerul Sanatatii a comunicat ca pana la 1 august au fost confirmate 28 de cazuri de meningite meningococice. Media imbolnavirilor din ultimii patru ani s-a situat undeva in jurul a 63 de cazuri.

In 2014, pana in 1 august au fost inregistrate 43 de cazuri, iar in tot anul au fost 71 de cazuri si niciun deces. In 2013, pana in 1 august au fost 31 de cazuri, iar pana la sfarsitul anului numarul a ajuns la 53, fiind inregistrat si un deces.

In primele sapte luni din 2012 au fost 56 de cazuri, iar pana la sfarsitul anului nu s-au inregistrat alte imbolnaviri. In 2011, pana in 1 august au fost inregistrate 54 de cazuri, in tot anul fiind 74 de imbolnaviri.

author avatar
National
179 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger