AcasăNewsCenusa regizorului Sergiu Nicolaescu, inhumata la cimitirul Bellu Militar

Cenusa regizorului Sergiu Nicolaescu, inhumata la cimitirul Bellu Militar

Cu doar cateva zile inainte de a se implini un an de la trecerea in nefiinta a cunoscutului om de film Sergiu Nicolaescu, urna cu cenusa regizorului a fost inhumata.

Ramasitele pamantesti ale lui Nicolaescu au fost depuse in locul de veci amenajat de catre sotia sa, in memoria actorului, scenaristului si regizorului, la cimitirul Bellu Militar, din Capitala. Anuntul a fost facut, joi, chiar de catre Dana Nicolaescu, cea care i-a fost alaturi regizorului in ultimii ani de viata, prin intermediul unui comunicat remis Mediafax, preluat de realitatea.net. Ceremonia inhumarii a fost una discreta si a avut loc de a treia zi de Craciun – de Sfantul Stefan, pe 27 decembrie anul trecut.

Sergiu Nicolaescu, „comisarul Moldovan”, s-a stins pe 3 ianuarie 2013, dupa mai multe zile de spitalizare la Elias. Cineastul avea 82 de ani. Trupul sau a fost incinerat, familia anuntand ca a dorit ca, astfel, sa-i respecte ultima dorinta a omului de film. Chiar daca regretatul Sergiu Nicolaescu a parasit aceasta lume, numele sau va ramane pentru totdeauna in memoria celor care i-au urmarit peliculele, cateva zeci la numar, ale caror regie si scenariu le-a semnat. Dintre ele, amintim: „Dacii”, „Mihai Viteazul”, „Nea Marin miliardar” sau „Triunghiul mortii”. Mai mult, Nicolaescu a jucat el insusi in filme foarte indragite de public -„Ultimul cartus”, „Revansa” ori „Nemuritorii”. Disparitia cunoscutului cineast a fost

201 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger