AcasăNewsCentrul Rus de Știință și Cultură din București nu dă doi bani...

Centrul Rus de Știință și Cultură din București nu dă doi bani pe măsurile Guvernului român

În timp ce miliarde de oameni se află în izolare, iar autoritățile din toată lumea nu mai știu ce măsuri să ia pentru a stopa răspândirea noului virus ucigaș, în București există un loc în care restricțiile sunt ignorate cu desăvârșire. Centrul Rus de Știință și Cultură din Capitală pare că nici nu a auzit de coronavirus, altfel nu înțelegem activitatea asiduă pe care instituția amintită, împreună cu Ambasada Rusiei, o desfășoară în România.

În timp ce mai multe ambasade de la București și-au închis porțile și au anunțat oficial că un astfel de demers este esențial pentru stoparea răspândirii infecției cu noul coronavirus, la Centrul Rus de Știință și Cultură din București se desfășoară o acțiune prin care soldații căzuți la datorie în Al Doilea Război Mondial sunt omagiați. ”Acțiunea Panglica lui Sf. Gheorghe, una dintre multele dedicate aniversării a 75 de ani ai Victoriei în Marele Război pentru Apărarea Patriei. Cinstim memoria soldaților căzuți la datorie”, se arată într-un mesaj postat în mediul online de reprezentanții Centrului Rus de Știință și Cultură din București. În fotografiile postate, apar persoane decorate, iar activitatea, din câte se poate observa, se derulează ca și cum criza coronavirusului nici nu ar exista. Pe data de 7 aprilie, Centrul Rus de Știință și Cultură din București a lansat, de altfel, o invitație directă, chiar dacă distanțarea socială ar trebui să fie o prioritate. ”Vă așteptăm pe toți în centrul nostru pentru a prmi Panglica Sf. Gheorghe în fiecare săptămână, luni, miercuri și vineri, în intervalul 10.00 – 12.00. Acțiune desfășurată până pe 9 mai”, a fost mesajul total iresponsabil postat în mediul online.

Și nu e prima acțiune de persiflare a autorităților de la București.  Pe data de 24 martie, de altfel, același Centru a postat un mesaj prin care îi invită pe adepți să ridice broșuri cu titlul ‘Să-ți găsești nemurirea de erou în focul luptei’ în zilele de luni, miercuri și vineri, între orele 10-15, de la sediul situat pe Bulevardul Lascăr Catargiu, din Capitală. Lucrarea respectivă este dedicată poeților și ziaristilor înrolați în armata din perioada Marelui Război pentru Apărarea Patriei. Inițiativa celor de la CRSC a stârnit reacții dure din partea mai multor locuitori ai României, aceștia scoțând în evidență modul în care Ambasada și Centrul Rus de Ştiință şi Cultură au ales să respecte apelurile autorităților române ca oamenii să nu-și părăsească locuințele pe durata stării de urgență. Ba mai mult, CRSC îi invita pe cei interesați să vină la sediul și să ridice broșurile.

 

author avatar
A.P. Redactor
340 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dar pactul Molotov Ribbentrop de pe 23 august cand au sfartecat Europa ce medalie da Ambasada Rusa cumva Sf. Satalin sa ma duc sa nu o iau si eu? 23 august 1939 când sarbatorim cand ati furat Basarabia la 23 august 1939?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger