AcasăNewsCentrul de Control al Bolilor din SUA pune 3 țări din UE...

Centrul de Control al Bolilor din SUA pune 3 țări din UE pe lista destinațiilor cu risc foarte ridicat

Trei dintre statele membre UE au fost adăugate, luni, de către Centrul de Control al Bolilor din SUA, pe lista destinațiilor de călătorie cu risc „foarte ridicat”, din cauza numărului foarte mare de cazuri Covid.

Cele patru destinații mutate ce Centrul de Control al Bolilor din SUA (CDC) la Nivelul 4 – cea mai mare categorie de risc – sunt: Republica Cehă, Islanda și Ungaria. Tot pe această listă a fost inclusă și insula Guernsey.

Destinațiile încadrate de CDC în categoria „COVID-19 foarte ridicat”, Nivelul 4, au înregistrat în ultimele 28 de zile peste 500 de cazuri la 100.000 de locuitori. Astfel, CDC recomandă evitarea călătoriei în țările desemnate ca fiind de „Nivel 4”. Oricine trebuie să călătorească ar trebui să fie vaccinat complet mai întâi, recomandă agenția.

Lista cuprinde 70 de state cu risc foarte ridicat

Anterior, toate cele patru destinații au fost incluse în categoria de Nivel 3 de risc „COVID-19 ridicat”. Trecând la Nivelul 4, acestea se alătură altor state, precum Belgia, Olanda, Singapore, Turcia și Insulele Virgine americane.

În total, este vorba de 70 de destinații incluse, în prezent, la Nivelul 4 – între care Regatul Unit și Insulele Virgine Britanice  care stau în această poziție încă din 19 iulie.

author avatar
Alina Costache
213 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger