AcasăNewsCentrul Capitalei, blocat de 2.000 de protestatari

Centrul Capitalei, blocat de 2.000 de protestatari

Aproximativ 2.000 de oameni s-au adunat in centrul Capitalei, pentru a protesta fata de ce s-a intamplat in Romania in cei 24 de ani care au trecut de la revolutia din 1989.

Initial, protestatarii s-au adunat la Piata Universitatii, iar apoi au inceput un mars catre cladirea Guvernului, unde au ajuns in jurul orei 19.30.

La momentul actual circulatia este blocata in zona Piata Victoriei, iar reprezentantii fortelor de ordine incearca, cu dificultate, sa mentina lucrurile sub control.

Cei mai multi dintre protestatari sustin ca fac parte din grupul „Uniti Salvam”, vocea neoficiala a celor care protesteaza impotriva proiectului minier de la Rosia Montana.

Totusi, scandarile au facut trimitere catre diferite subiecte din viata publica. Se solicita „recuperarea democratiei castigate cu sange pe 21 decembrie 1989”, dar si demisia Guvernului si/ sau a sefului statului.

Printre protestatari si-a facut aparitia si Mihail Neamtu, liderul Partidului Noua Republica. Acesta a fluturat un steag national si a fost huiduit de protestatari, parasind rapid zona Piata Victoriei.

sursa foto: Facebook/Uniti Salvam

author avatar
Cristi Ionita
205 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger