AcasăNewsCelulă de criză la Guvern pentru evacuarea românilor din Israel/Purtătorul de cuvânt...

Celulă de criză la Guvern pentru evacuarea românilor din Israel/Purtătorul de cuvânt al MAE: Monitorizăm situaţia

La nivelul Guvernului român se monitorizează situația din Orientul Mijlociu. Potrivit purtătorului de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Radu Mihail Filip, până în prezent misiunile diplomatice şi oficiile consulare române nu au primit solicitări de sprijin sau asistenţă consulară din partea românilor aflaţi în Israel, după atacul cu rachete al Iranului.

În urma atacului pornit de Iran asupra Israelului, la Guvern a fost instituită o celulă de criză.

Guvernul monitorizează situaţia în zona de conflict şi se pregăteşte să evacueze românii aflaţi acolo, anunță luni Antena 3. De altfel, potrivit sursei citate, premierul va avea, luni, încă o şedinţă în cadrul celulei de criză.

Mai mult, Marcel Ciolacu este în contact cu liderii europeni, dar și cu partenerii externi.

 

Purtătorul de cuvânt al MAE: Până în prezent nu au existat solicitări de sprijin din partea cetăţenilor români

În tot acest context, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), Radu Mihail Filip, a declarat luni pentru News.ro că până în prezent misiunile diplomatice şi oficiile consulare române nu au recepţionat solicitări de sprijin sau asistenţă consulară din partea cetăţenilor români aflaţi în Israel, după atacul cu rachete al Iranului.

România a condamnat de la cel mai înalt nivel atacul Republicii Islamice Iran asupra Statului Israel şi reiterăm necesitatea evitării escaladărilor. Ne exprimăm preocuparea profundă cu privire la situaţia de securitate din Orientul Mijlociu. Prin misiunile noastre din regiune, monitorizăm situaţia și suntem în legătură cu cetăţenii români”, a transmis purtătorul de cuvânt al MAE, Radu Mihail Filip.

Totodată, purtătorul de cuvânt al MAE a precizat că „până în prezent misiunile diplomatice şi oficiile consulare române nu au recepţionat solicitări de sprijin sau asistenţă consulară”.

Ce anunțase MAE încă de zilele trecute

Încă de zilele trecute MAE a transmis o atenţionare destinată cetăţenilor români, cărora li se recomanda „să evite orice călătorie în Statul Israel, Palestina, Republica Libaneză şi Republica Islamică Iran”.

„În contextul evoluțiilor de securitate din regiune, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește recomandarea adresată cetățenilor români de a evita orice călătorie în Statul Israel, Palestina, Republica Libaneză și Republica Islamică Iran.

Detalii cu privire la avertismentele de călătorie pentru aceste state sunt disponibile pe pagina de internet a MAE – https://www.mae.ro/travel-alerts.

MAE recomandă cetățenilor români care se află pe teritoriile acestor state să manifeste precauție, să se informeze din surse oficiale cu privire la evoluțiile de securitate și să respecte cu strictețe eventualele recomandări/instrucțiuni ale autorităților locale.

În cazul în care se confruntă cu o situație de urgență, cetățenii români au la dispoziție următoarele date de contact ale misiunilor diplomatice și oficiilor consulare ale României în aceste state, după cum urmează:

pentru Statul Israel: +972 54 564 3279 (Ambasada României la Tel Aviv) sau +972 543 998 038 (Consulatul General al României la Haifa)
pentru Palestina: +970 59 201 3761 (Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah);
pentru Republica Libaneză: +961 76 775 503 (Ambasada României la Beirut);
pentru Republica Islamică Iran: +98 21 7764 7570 (Ambasada României la Teheran)”, se precizat într-un comunicat de presă transmis de MAE în 12 aprilie.

CITIȚI ȘI: Coșmarul Americii a devenit realitate. Republica Islamică aruncă în aer Orientul Mijlociu

Reacţia surprinzătoare a românilor care trăiesc în Israel, după atacurile cu rachete şi drone ale Iranului asupra statului evreu

Iranul a atacat Israelul cu peste 200 de drone și rachete! Teheranul a avertizat SUA să nu se implice! (VIDEO)

Cine sunt Gardienii Revoluţiei, forța militară a Iranului care a lansat atacul cu sute de drone și rachete asupra Israelului (VIDEO)

author avatar
Andrei Coman
127 afisari

2 COMENTARII

  1. Iar? De ce se duc intr-o zona de conflict? Ca apoi sa ceara ajutor? Ajutorul ar trebui sa fie contra cost.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger