AcasăNewsCelula de criza la Guvern pe tema tragicului accident din Franta

Celula de criza la Guvern pe tema tragicului accident din Franta

(foto: rtv.net)

Victor Ponta, a convocat o celula de criza la Guvern ca urmare a groaznicului accident rutier din Franta in care un bebelus a murit iar 40 de persoane au fost ranite.

(foto: rtv.net)

Drept urmare a gravului accident rutier petrecut pe o autostrada din Franta, in care a fost implicat un autocar plin cu turisti romani, in urma caruia un bebelus a murit iar 40 de persoane au fost ranite, din care 20 grav, Victor Ponta, premierul Romaniei, a convocat o celula de criza la Guvern.

In cadrul intrunirii referitoare la acest accident au fost convocati ministrii Internelor, Afacerilor Externe si Sanatatii, precum si secretarul de stat Raed Arafat.

„Avand in vedere gravul accident de circulatie inregistrat in aceasta dimineata in Franta, in care au fost implicati mai multi cetateni romani, primul-ministru Victor Ponta a cerut autoritatilor centrale si locale sa se mobilizeze de urgenta si sa se implice in rezolvarea acestei situatii de criza, pentru a veni atat in sprijinul victimelor, dar si in sprijinul familiilor acestora. La ora 17.00 primul ministru Victor Ponta a convocat la Guvern o celula de criza formata din ministrul de interne Mircea Dusa, ministrul de externe Titus Corlatean, ministrul Sanatatii Vasile Cepoi si secretarul de stat din ministerul Sanatatii, Raed Arafat. La finalul intalnirii vor avea loc declaratii de presa”, se arata intr-un comunicat trimis de Victor Ponta, citat de realitatea.net.

Duminica dimineata, la 9.30, ora Frantei, un autocar in care se aflau turisti romani s-a rasturnat pe autostrada a8, pe sensul Nisa – Aix, in apropierea localitatii Vidauban, ca urmare a exploziei produse la una dintre anvelopele vehicolului.

Pentru salvarea romanilor implicati in accident autoritatile locale din Franta au trimis la fara locului noua elicoptere, 30 de ambulante si 120 de pompieri.

author avatar
Ionut Zgimbau
377 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger