AcasăNews"Cele trei dive": Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu si Leontina Vaduva, turneu extraordinar...

„Cele trei dive”: Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu si Leontina Vaduva, turneu extraordinar in Romania

Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu si Leontina Vaduva: cele trei dive cu voci superbe vor sustine un turneu extraordinar in Romania, in perioada 17-23 decembrie 2011, la invitatia pianistului Horia Mihail. Doritorii isi pot procura bilete de la casele de bilete ale Filarmonicii din Iasi, Operei maghiare din Cluj, Filarmonicii din Timisoara si Salii Radio din Bucuresti.

Cunoscute pentru spectacolele sustinute pe mari scene ale lumii – Covent Garden, Staatsoper din Viena, Opera din Paris sau Metropolitan Opera – Ruxandra Donose, Teodora Gheorghiu si Leontina Vaduva vor urca pentru prima oara impreuna pe scena in fata publicului din Romania, la invitatia pianistului Horia Mihail, care le va acompania. Turneul national „Cele trei dive” se va desfasura la Iasi, Cluj-Napoca, Timisoara, Bucuresti, intre 17 si 23 decembrie 2011. Spectacolele vor avea loc la Sala Filarmonicii din Iasi, pe 17 decembrie, incepand cu orele 19, Sala Auditorium Maximum UBB din Cluj Napoca pe 19 decembrie, de la orele 19, Sala Capitol din Timisoara pe 21 decembrie, incepand cu orele 19 si la Sala Radio din Bucuresti, pe 23 decembrie, cu incepere de la orele 19, impreuna cu Orchestra Nationala Radio, dirijata de Iurie Florea.

Daca triada Pavarotti-Domingo-Carreras a devenit un brand preluat apoi cu succes de tenori din toata lumea care au apelat la aceasta formula, reintalnim acum aceasta idee de tripleta si in formula actuala cu nimic mai usor de realizat, in etape pornind de la alegerea vocilor si continuand cu „negocierea” repertoriului care va fi unul deosebit de atractiv, cu arii si duete celebre din opere precum Habanera din Carmen de Bizet, Aria Adelei din Liliacul de Strauss, Aria Charlottei din Werther de Massenet sau duete celebre din Nunta lui Figaro de Mozart, Lakme de Delibes sau Povestirile lui Hoffmann de Offenbach precum si celebrul Noel de Adolphe Adam cantat de toate trei, anunta prganizatorii, prin intermediul unui comunicat de presa.

Mezzo-soprana Ruxandra Donose a fost aplaudata de public si apreciata de critica de specialitate pentru spectacolele pe care le-a sustinut la Opera de Stat din Viena, Royal Opera House Covent Garden din Londra, Metropolitan Opera New York sau San Francisco Opera, dar si la operele nationale din Paris, Berlin, Los Angeles, Munchen, Madrid sau Tokyo.

Soprana Teodora Gheorghiu a cantat alaturi de unii dintre cei mai importanti dirijori ai lumii: Seiji Ozawa, Franz Welser-Möst, Marco Armiliato, Bertrand de Billy, Peter Schneider, Adam Fischer si Christophe Rousset. De asemenea, a colaborat cu Academy of Ancient Music din Londra, Orchestre Symphonique de la Monnaie, Orchestre National de Belgique, Lucerne Symphony Orchestra.
Soprana Leontina Vaduva a fost apaludata pentru rolurile Julietei, al Violetei din Traviata sau al Margaretei din Faust. A cantat pe marile scene din Paris (Opera Bastille, Chatelet, Opera Comica, Theatre des Champs Elysees, Sala Gaveau), Londra (Covent Garden), Milano (La Scalla),  Viena (Staatsoper) sau New York (Metropolitan).

Organizatorii turneului „Cele trei dive” sunt Radio Romania Cultural si Accendo, iar coproducatori sunt TVR 3 , Radio Romania Regional (TVR Iasi si Radio Iasi, TVR Cluj si Radio Cluj, TVR Timisoara si Radio Timisoara). Evenimentul este sponsorizat de Tarom si JTI. Biletele se gasesc la casele de bilete ale Filarmonicii din Iasi, Operei maghiare din Cluj, Filarmonicii din Timisoara si Salii Radio din Bucuresti.

776 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger