AcasăNewsCele sapte familii care conduc lumea financiara

Cele sapte familii care conduc lumea financiara

Analistii financiari au pornit in cautarea celor care detin cele mai puternice banci din lume, pentru a scoate in evidenta pe cei care manevreaza economia globala.

Finantele lumii sunt conduse de cateva familii importante: Lehman, Kuhn, Loeb, Goldman Sachs, Morgan Chase, Wells şi Fargo

Din punct de vedere politic, nu exista vreo posibilitate ca lumea sa fie condusa de un singur guvern mondial, decat daca e constransa in vreun fel. Pentru a se realiza acest scop suprem, grupul de „initiatori” a trecut la manipularea dorintelor nationale prin infiintarea unui „guvern economic mondial”. Strategia include federalizarea statelor, asocierea cu alte state pentru emiterea unei monede regionale, care prin uniune cu alte monede regionale sa acceada spre moneda globala.

Cine se incapataneaza sa ramana in afara acestui guvern mondial economic va fi neprotejat si izolat. SUA e de acord, Rusia e de acord, China e de acord, UE chiar reprezinta „modelul” ca se poate (si tocmai era sa demonstreze ca nu se poate)! Statele arabe ar fi de acord, dar, prin vocea Arabiei Saudite, nu se grabesc. Gaddafi, de exemplu, propunea o moneda regionala care sa reprezinte perfect interesele satelor bogate in petrol si anume „petrodolarul”. Aceasta moneda s-ar fi impus imediat ca cel mai puternic jucator mondial, ceea ce nu era dorit.

„Modelul matematic” nu prevede reusita

Modelul matematic care arata interactiunile bancare si concentrarea pe un nucleu instabil (bulinele rosii)

Un studiu efectuat de Universitatea din Zurich cu un program special de computer a evidentiat in prezent 43.060 companii transnationale, conduse de un grup de 1.318 companii, detinute de un grup de 147 de entitati financiare, acesta din urma avand putere asupra economiei mondiale. Partea proasta a acestui studiu este ca interactiunea bancara pusa in evidenta de modulul matematic dovedeste  instabilitate, ceea ce poate cauza un dezastru economic global, nicidecum o reusita.

Alti analisti financiari au mers mai departe cu cercetarea si au constatat ca, la ora actuala, in functie de cat de sus te uiti spre varful piramidei, vezi 12, 8 sau 4 familii care domina lumea financiara. S-a pornit de la un inventar al celor mai influente banci din lume, care sunt Banca Americii, JP Morgan, Citigroup, Wells Fargo, Goldman Sachs and Morgan Stanley. Apoi, s-a trecut la cei care detin actiuni la aceste banci si a reiesit un nucleu care se repeta, format din companiile State Street Corporation, Vanguard Group, BlackRock and FMR (Fidelity).

In urma aceste investigatii a reiesit ca cele mai puternice grupuri financiare din lume au doar 10 actionari si patru companii prezente la decizii. Acestea detin actiuni la mari companii, facandu-se partase la decizii care se iau in domeniul aviatic, alimentar, electronice, tehnologii militare si domestice, mass media, si e vorba de companiile cele mai bine cotate pe burse. Cum fondatorii “nucleului” sunt oameni care s-au desprins din “bancile mama” pentru a forma altele, s-a ajuns la concluzia ca finantele lumii sunt conduse de familiile Lehman, Kuhn, Loeb, Goldman Sachs, Morgan Chase, Wells si Fargo.

 

author avatar
Adina Mutar
1.644 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger