AcasăNewsCele patru conditii ale lui Ponta pentru ca USL sa revina in...

Cele patru conditii ale lui Ponta pentru ca USL sa revina in Parlament

Liderul PSD Victor Ponta considera ca opozitia ar renunta la protestul parlamentar daca cei de la putere ar accepta „patru conditii minimale”, intre care un angajament public al primului-ministru ca nu va mai folosi asumarea raspunderii si ordonantele de urgenta.

Victor Ponta

Victor Ponta sustine ca nu a discutat aceste conditii cu partenerii din USL, dar „spera ca rezoneaza” cu punctul lor de vedere. Intrebat, intr-un interviu acordat pentru Gandul, care ar fi trei conditii minimale ale USL pentru incetarea grevei parlamentare, Ponta a raspuns:

„Din punctul meu de vedere – si sper sa rezonez din acest punct de vedere si cu colegii mei liberali – ar fi vorba nu de trei, ci de patru conditii minimale: un angajament public al primului-ministru ca nu va mai folosi asumarea raspunderii si ordonantele de urgenta; un angajament public din partea celor de la putere ca vor participa si vor recunoaste Parlamentului dreptul de a cenzura Guvernul prin motiune de cenzura, nu sa stea in banci fara sa voteze; fraudarea votului de catre Roberta Anastase trebuie sanctionata si trebuie date garantii ca nu se va mai repeta asa ceva in viitor, daca era la mine in partid un asemenea presedinte de Camera Deputatilor eu i-as fi cerut demisia sau l-as fi demis imediat; si in al patrulea rand, trebuie rediscutata modificarea abuziva a Regulamentului, care a recunoscut in Parlament un partid care n-a candidat niciodata”.

Liderul PSD a adaugat insa ca nu este „prea optimist” ca aceste conditii vor fi indeplinite. „Acestea ar fi cele patru conditii pentru care eu cel putin cred ca am putea sa discutam o revenire a noastra la Parlament, dar nu sunt prea optimist in aceasta privinta”, a spus Victor Ponta.

Grupurile parlamentare ale PSD si PNL au aprobat, la inceputul sesiunii parlamentare, propunerea lui Victor Ponta ca opozitia sa intre in „protest parlamentar pe perioada nedeterminata”.

author avatar
Ciprian Purice
308 afisari

Nu rata să citești

Ultimele știri

Donald Trump îşi împarte campania electorală pe criterii rasiale. Anunţ uluitor despre fotografia sa judiciară (VIDEO)

Donald Trump încearcă o răsturnare de situaţie. Vrea să-şi transforme dezavantajele în avantaje. Fostul preşedinte încearcă un tertiplu prin care fotografia sa judiciară să...

Ce salarii se dau la Lidl în 2024. Supermarketul caută angajaţi. Pachetul de bonusuri „rotunjeşte” leafa

Companiile de pe piaţa din retail, din România, se află mereu în căutare de noi angajaţi. Lidl caută oameni în permanenţă. Supermarketul se prezintă...