AcasăNewsCele mai scumpe carti din lume

Cele mai scumpe carti din lume

First Folio – Shakespeare

Nu doar masinile, ceasurile si bijuteriile pot avea preturi extraordinar de mari. Cartile pot fi unele dintre cele mai bune investitii pentru colectionari pentru ca editiile princeps ale unora dintre marile opere ale umanitatii se liciteaza pentru sume ametitoare.

First Folio – Shakespeare

OareShakespeare şi-ar fi imaginatcât va preţui opera sa?

Comedies, Histories, Tragedies, editia din 1623 a operei lui Shakespeare, publicata la cativa ani dupa moartea dramaturgului, ingrijita de John Heminges si Henry Condell, cuprinde cea mai mare parte a operei lui. Pentru ea s-au platit in 2001, la New York, 6 milioane de dolari.

Povestirile din Canterbury – Geoffrey Chaucer

Povestirile din Canterbury – Geoffrey Chaucer, Una dintrecele mai citite cărţi ale lumii

Aceasta colectie de nuvele i-a adus lui Chaucer notorietatea. Cititorilor multor epoci le-a dat dependenta de atmosfera din regatul englez de secol XIV, de moravurile laice si ecleziale ale vremii, lucruri despre care in acest mod nimeni n-a mai povestit vreodata. 7 milioane de dolari s-au platit pentru primul exemplar.

Pasarile Americii – John James Audubon

Desenele i-au sporit valoarea

Publicata la inceputul secolului al XIX-lea de pictorul si naturalistul John James Audubon, cartea cuprinde numeroase desene infatisand pasarile de pe continentul american. Valoarea acestora a facut ca, in 2000, cineva sa ofere pentru ea 8,8 milioane de dolari.

Evangheliile lui Henry Leul

Evangheliile lui Henry Leul este ooperă de artă în sine

Scrise intre 1175 si 1188, acestea reprezinta o capodopera a acelor timpuri. Cartea a fost achizitionata de un grup national german intr-o licitatie Sotheby’s din 1983 pentru suma de 12,4 milioane de dolari.

Codicele Leicester

Codicele Leicester

Si iata ca am ajuns la cea mai scumpa carte vanduta vreodata. Ea contine scrierile stiintifice ale lui Leonardo da Vinci si nu e de mirare ca isi adjudeca primul loc. In 1990, Bill Gates a platit pentru ea 30, 8 milioane de dolari. De atunci, o expune anual, de fiecare data in alt oras.

 

 

 

 

author avatar
eNational
907 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger