AcasăNewsCele mai noi vești despre vremea de Sărbători! Cum vor fi temperaturile...

Cele mai noi vești despre vremea de Sărbători! Cum vor fi temperaturile de Crăciun. Ce detalii vin de la șefa ANM

(sursa foto: realitatea.net)

A trecut Moș Nicolae, copiii s-au bucurat de darurile lăsate în cizmulițele și ghetuțele curățate și atent așezate lângă ușă, iar cum Crăciunul și Anul Nou se apropie tot mai mult, planurile pentru vacanța de Sărbători prind tot mai mult contur.

Și nu doar cei care plănuiesc să ajungă la munte în perioada Sărbătorilor, pentru a petrece Crăciunul departe de agitația orașului, vor să afle cum va fi vremea pe final de an. Ci și cei care se întreabă dacă va ninge de Sărbători, cum se întâmpla anii trecuți, în preajma Crăciunului.

Meteorologii au actualizat prognoza

Cum se anunță a fi vremea de Sărbători, în acest an? Meteorologii au actualizat prognoza, astfel că apar detalii de ultim moment despre temperaturile de Crăciun și din preajma Anului Nou.

Elena Mateescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, a anunțat la ce ne-am putea aștepta de Crăciun, sub aspectul regimului termic.

Într-adevăr, astăzi am actualizat estimările pentru intervalul 5 decembrie – 2 ianuarie, interval care cuprinde și perioada sărbătorii Crăciunului, luând în considerare săptămâna 19-26 decembrie și, respectiv, 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023.

La acest moment, actualizarea indică posibilitatea ca în ambele săptămâni valorile de temperaturi să se mențină ușor mai ridicate, peste ceea ce ar fi normal pentru intervalele respective și mai ales în săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie, când vorbim în special pentru partea de vest, centru, sud-est a țării, de abateri termice pozitive mai mari”, a declarat Elena Mateescu, marți seară, la Antena3.

Estimări. Cum vor fi temperaturile de Crăciun

Conform estimărilor specialiștilor, vremea în perioada Crăciunului ar urma să fie, în general, mai caldă decât în mod obișnuit. Ceea ce înseamnă că zăpada nu-și prea va găsi locul în peisaj, cum sperau cei care voiau un Crăciun ca-n anii copilăriei, cu ninsoare și atmosferă de basm.

De Crăciun putem să apreciem, în medie, o vreme în general mai caldă decât în mod obișnuit. Este posibil să vorbim în mod obișnuit de valori care să depășească, în medie, la nivelul maximelor, 6-7 grade pentru că valorile normale pentru perioada respectivă ar trebui să se situeze și să varieze, în general, între – 5 până la cel mult 5-6 grade la nivelul maximelor.

Nopțile sunt în general reci în zonele depresionare, în special și în zonele montane, acolo unde temperaturile pot scădea sub -10 grade și este normal să înregistrăm în ultima decadă a unei luni decembrie cel puțin în aceste zone, valori care să caracterizeze o vreme specifică datei din calendar, în timp ce în zona litoralului, cel mult 1-2 grade Celsius.

Dacă la acest moment aceste estimări arată posibilitatea menținerii unei tendințe de o vreme în general mai caldă, luând în considerare aceste abateri termice pozitive putem să înregistrăm valori de până la 10-8 grade Celsius posibil chiar mai ridicate, desigur, va depinde foarte mult de circulația maselor de aer și masa de aer mai caldă care va putea staționa în zona țării noastre”, a mai spus Mateescu.

Rămâne de văzut ce vești vor mai veni de la meteorologi, pe măsură ce ne vom apropia tot mai mult de Crăciun și Anul Nou. Și dacă sunt șanse ca lucrurile să se mai schimbe, sub aspectul prognozei meteo, și să apară, până la urmă, în peisaj ninsori în perioada Sărbătorilor de iarnă.

author avatar
Andrei Coman
431 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger