AcasăNewsCele mai noi gadgeturi care vor fi lansate din aceasta toamna

Cele mai noi gadgeturi care vor fi lansate din aceasta toamna

Samsung Galaxy Note 10.1

Anul 2012 a fost marcat de mai multe lansari de gadgeturi, dar grosul noutatilor se pare ca va veni din aceasta toamna. Amatorii de „jucarii” electronice vor avea parte pana la sfarsitul anului de cel putin noua astfel de produse.

Printre companiile care se intrec in lansarea de gadgeturi sau programe de calculator se numara Apple, Microsoft, Samsung, Nintendo, Amazon, dar si alte companii mai mult sau mai putin cunoscute. Aceste firme vor sa-si despacheteze „jucariile” inainte de sezonul cumparaturilor prilejuite de sarbatorile de iarna, asa ca fiecare a anuntat data exacta sau macar estimata a lansarii. Conform Business Insider, companiile din domeniu sustin ca vor veni cu gadgeturi atat de interesante, incat amatorii nu vor rezista tentatiilor si isi vor deschide larg portofelele, pentru a le cumpara.

Smartphone-uri quad-core

Smartphone-uri quad-core

In prezent exista astfel de telefoane inteligente, dar nu pentru publicul larg. Pana la sfarsitul acestui an sunt asteptate sa fie lansate pe piata cip-urile quad-core, care contin patru procesoare „inghesuite” intr-unul singur, care vor reprezenta echiparea standard pentru smartphone-uri. Un cip quad-core va asigura o viteza mai buna de accesare a datelor, acumulatori mai buni, o grafica net superioara si multe altele. Lansarea, estimata in decembrie 2012.

Samsung Galaxy Note 10.1

Samsung Galaxy Note 10.1

Galaxy Note 10.1 este noua tableta-fanion a firmei Samsung si ruleaza cea mai noua versiune Android, avand ca accesoriu un „stilou” ce utilizeaza un program de recunoastere a scrisului, plus tot ceea ce trebuie sa aiba o tableta din noua generatie. Gadget-ul a fost dej lansat in Occident si in Romania, dar publicul larg o va putea cumpara incepand din septembrie.

Pebble Watch

Pebble Watch

Avand forma unui ceas de mana, Pebble Watch se racordeaza prin bluetooth la fisierele audio de pe smartphone-ul posesorului, este util si ca ceas, monitorizeaza distanta si timpul in timpul jogging-ului si multe altele. Pebble Watch avertizeaza posesorul asupra primirii de e-mail-uri, mesaje pe Facebook, Twitter, avertizari meteo, aniversari etc. Ceasul exclusivist ar putea fi lansat pana la sfarsitul lunii septembrie.

Windows 8

Windows 8

Windows 8 este una dintre cele mai asteptate versiuni de la Microsoft pentru PC-urile clasice. Noul sistem va avea patru versiuni importante: Windows 8, Windows 8 Pro, Windows 8 Enterprise si Windows RT. Acestea includ Xbox Live integration, Internet Explorer 10, noi metode de autentificare si multe alte noutati. Windows 8 va fi lansat pe 26 octombrie 2012

Kindle Fire 2

Kindle Fire 2

Exista mai multe zvonuri privin forma si dotarile noii tablete care va fi lansata in acest an de catre compania Amazon. Unii fani spun  ca ar urma sa apara mai multe versiuni, altii sustin ca noua tableta va avea tot un ecran de sapte inch, dar cu o rezolutie mai buna sau pur si simplu un ecran mai mare. Cei de la Business Insider spun ca sunt aproape siguri de faptul ca tableta Kindle Fire 2 va avea un procesor quad-core si ruleaza o versiune modificata a sistemului Android. Noua tableta va fi lansata in cateva zile.

Nintendo Wii U

Nintendo Wii U

Wii U este versiunea upgradata a foarte popularului Nintendo Wii, cu un gamepad (dispozitiv cu ecran si butoane de control) care este dotat cu touchscreen. Gamepad-ul permite utilizatorilor sa joace in continuare si dupa ce televizorul folosit este deconectat. Wii U ar urma sa fie lansat de Craciun.

Tableta  Microsoft Surface model RT

Tableta Microsoft Surface model RT

Tableta este rezultatul primei incercari a Microsoft de a-si lansa propriul sau gadget cu ecran touchscreen. Tableta pare sa contina toate elementele primului Microsoft Surface si va avea, separat, si o husa, care va functiona ca tastatura magnetica, dar compania pastreaza tacerea asupra altor dotari. Lansarea va avea loc odata cu Windows 8, pe 26 octombrie 2012.

iPad Mini

iPad Mini

Se zvoneste ca tableta mini-iPad va avea un ecran intre sapte si opt inch, va costa circa 200 USD, pentru a concura cu Kindle Fire si Nexus 7. In rest, ar putea indeplini o parte din functiile unui iPad clasic. Lansarea este estimata pentru mijlocul lunii viitoare.

iPhone 5

iPhone 5

Este cel mai asteptat smartphone al anului, iar pe internet circula informatii potrivit carora iPhone 5 va fi mai subtire si va avea un ecran si o baterie mai mari, plus o serie de imbunatatiri. Lansarea va avea loc pe 21 septembrie.

author avatar
Arpad Dobre
822 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger