AcasăNewsCele mai negre scenarii ale ONU pentru Ucraina

Cele mai negre scenarii ale ONU pentru Ucraina

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a acuzat Rusia ca alimenteaza razboiul din estul Ucrainei

In cadrul sesiunii de urgenta a Consiliului de Securitate al ONU, s-au analizat toate scenariile posibile pentru criza din estul Ucrainei.

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a acuzat Rusia ca alimenteaza razboiul din estul Ucrainei

Cel mai mult, Natiunile Unite se tem de „revenirea la un razboi total” in estul Ucrainei, dat fiind ca rusii trimit convoaie dupa convoaie cu armament greu catre separatistii prorusi.

Scenarii catastrofice

Secretarul general adjunct pentru Afaceri Politice, Jens Andres Toyberg-Frandzen, a evocat un al doilea scenariu posibil, si anume „un conflict inghetat ce ar mentine situatia de criza in estul Ucrainei timp de ani sau decenii”. Al treilea scenariu posibil este „continuarea conflictului timp de mai multe luni, cu lupte sporadice de mica intensitate urmate de perioade in care ostilitatile cresc”. Toate aceste scenarii ar fi catastrofale pentru viitorul Ucrainei. Reuniunea CS al ONU a fost convocata la cererea Statelor Unite pentru a analiza informatiile cu privire la incursiunile militare ruse in estul Ucrainei, confirmate de NATO si OSCE.

Putin e pregatit de razboi

Ambasadoarea Statelor Unite la ONU, Samantha Power, a acuzat Moscova de duplicitate, prin continuarea razboiului in Ucraina in timp ce vorbeste despre pace. Adjunctul ambasadorului rus la ONU, Aleksandr Pankin, a respins aceste acuzatii drept propaganda. „Tiparul este clar”, a declarat Power in cadrul acestei reuniuni, „Rusia si-a asumat angajamente pe care nu le-a indeplinit. Rusia a negociat un plan de pace, iar apoi l-a subminat in mod sistematic pas cu pas. Vorbeste de pace si continua sa alimenteze razboiul”, a acuzat Power. Urmeaza Summitul G20, unde se va discuta despre cum poate fi pus la punct Putin. Concret, Putin isi face simtita prezenta militara, anuntand astfel ca e pregatit de razboi.

author avatar
Adina Mutar
236 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger