AcasăNewsCele mai neașteptate scuze invocate de șoferii care încalcă regulile. „Mi-am făcut...

Cele mai neașteptate scuze invocate de șoferii care încalcă regulile. „Mi-am făcut epilare definitivă și nu am voie să port centura”

Cele mai neașteptate scuze invocate când se încalcă regulile de circulație: „Mi-am făcut epilare definitivă și nu am voie să port centura”Cele mai neașteptate scuze invocate când se încalcă regulile de circulație: „Mi-am făcut epilare definitivă și nu am voie să port centura” (sursa foto: Facebook/Poliția Română)

De-a lungul timpului, s-au tot aflat scuze ingenioase născocite de către anumiți șoferi prinși pe picior greșit de către polițiștii rutieri, în speranța că vor scăpa de amenzi.

Mai nou, cei de la Ministerul de Interne au adunat, pe pagina oficială de Facebook, o colecție a unor astfel de scuze, remarcându-se ingeniozitatea de care dau dovadă unele dintre persoanele prinse că au încălcat regulile de circulație.

Dacă una dintre expresii pare să fi ajuns istorie, alte sintagme sunt încă în uz, din câte reiese dintr-o postare datând din seara zilei de Bobotează, mai exact din 6 ianuarie.

„Salutăm cu entuziasm dispariția expresiei “TU ȘTII, MĂ, CINE E TATA?“. Ea nu a mai fost auzită în 2021 de polițiștii de la circulație. (…) Au rămas active, din păcate, încercările de intimidare care încep cu:
– Ia-mi tu permisul azi, că mâine îl iau înapoi!
– La câți bani am, te dezbrac de uniformă și te trimit de unde ai venit!
– Ești plătit din banii mei, nu îmi iei tu carnetul!”, stă scris pe pagina MAI-ului de pe cunoscuta rețea de socializare.

Cât despre colecția de „scuze” pe care le aud, mai nou, oamenii legii – din câte se poate constata parcurgând lista publicată recent – elementul imaginație pare să nu lipsească – nici când e vorba de țigări aruncate pe geam, dar nici când e vorba de încercări de justificare a vitezei prea mari. ”Boss, e blasfemie să merg cu 50 la oră cu mașina asta!”, ar fi una dintre ele.

Iată cum arată lista:

„Ne exprimăm speranța că, în curând, vom saluta cu același entuziasm și dispariția următoarelor scuze folosite atunci când se încalcă regulile de circulație:
– Mi-am făcut epilare definitivă și nu am voie să port centura;
– Nu vorbeam, șefu`, la telefon, doar ascultam ce-mi spunea;
– Nu am aruncat țigara pe geam, mi-a căzut din mână;
– Am schimbat plăcuțele de frână și le testam să văd dacă țin;
– Șefu’, nu am trecut pe roșu, era auriu;
– Dar n-am băut nimic, am mâncat câteva bomboane cu alcool! (Rezultat:1,01‰!)
– Cum să fie 0,57? Am băut doar o bere. De care? La 2,5 litri;
– Am două ore de permisie de la soție. Merg să joc fotbal, mă grăbeam, mă-nțelegeți?
– Permisul? Păi de unde să am, ce, mi-ați dat?
– Boss, e blasfemie să merg cu 50 la oră cu mașina asta!
– Am ieșit acum de la spălătorie și voiam să o usuc!
– Desfundam mașina, că a avut probleme la filtrul de particule;
– Mă grăbesc, că se răcește pizza;
– Waze-ul nu vă arată aici. Vreau să văd și eu ordinul de serviciu.

Cei mai creativi au fost cei prinși conducând sub influența substanțelor psihoactive. Dar scuzele lor nu pot fi reproduse aici.

Indiferent de motivele invocate, rezultatul a fost același: aplicarea legii!”, transmit cei de la MAI, în postarea de pe Facebook.

152 afisari

1 COMENTARIU

  1. centrua este obligatorie ca retina corpul in masina si sa nu zboare prin parbriz in masina celuilalt . daca eu as conduce o masina cu parbrizul suficient de mic teoetic nu ar mai fi obligatorie centura

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger