AcasăNewsCele mai MARI DESPAGUBIRI inregistrate vreodata in Romania! Cine si cat trebuie...

Cele mai MARI DESPAGUBIRI inregistrate vreodata in Romania! Cine si cat trebuie sa le plateasca victimelor!

Familiile victimelor care au decedat in urma accidentului de la Muntenegru, dar si cei 29 de raniti, care vor fi repatriati marti, urmeaza sa primeasca daune morale si materiale care ar putea sa se ridice pana la 6 MILIOANE DE EURO.

„Sunt toate circumstantele sa putem spune ca va fi cea mai mare dauna civila pentru vatamare corporala inregistrata vreodata in Romania, pentru ca n-au mai fost evenimente de asemenea amploare pe zona de transporturi auto”, estimeaza Valentin Tuca, presedintele consiliului de administratie la AON Risk Solution, citat de gandul.info

Potrivit acestuia, firma transportatoare al carei autocar s-a rasturnat duminica la Muntenegru avea o polita RCA la Omniasig VIG. O asigurare de acest gen acopera toate cheltuielile derivate din accident, de la cele de spitalizare, medicatie si transport, pana la repatriere sau recuperare.

Pe langa despagubirile rezultate din RCA,  pasagerii ar mai putea primi si alte daune, daca aveau incheiate polite de viata sau de calatorie individuale, la diverse companii de asigurari. De asemenea, polita CASCO are extinderi, atat pentru pasageri, cat si pentru bagaje, noteaza aceeasi sursa.

Reprezentantii Omniasig au fost destul de rezervati in declaratii privind confirmarea asigurarii, aratand ca nu li s-a comunicat, pana acum, numarul de inmatriculare a masinii implicate in accident.

Victimele accidentului vor fi platite in fiunctie de gravitatea ranilor suferite sau de situatia fiecaruia dintre cei care si-au pierdut viata – varsta, membri ai familiei aflati in intretinere.

„Este vorba de o polita de raspundere civila auto, o polita globala si de o polita CASCO care are niste extinderi pentru pasageri si pentru bagaje. Limita globala de despagubire este de 5 milioane de euro pentru vatamari corporale, deci pentru toti pasagerii. Pentru pagube materiale  – 1 milion de euro. Banii acestia nu se impart in mod egal, pentru ca una este sa fie o invaliditate permanenta, nu mai vorbesc de deces, alta este sa fie o invaliditate care necesita cateva zile de spitalizare. Banii vor fi platiti proportional cu dimensiunea daunelor suferite”, a explicat Valentin Tuca, potrivit gandul.info.

Pentru a obtine daune, familiile victimelor trebuie sa faca cereri catre compania de asigurare sau sa se adreseze fie unui avocat, fie unei firme specializate care sa le reprezinte. Pe langa cheltuielile de spitalizare, polita RCA acopera si transportul in tara, pe care Guvernul a anuntat insa deja ca il suporta din resurse proprii.

Despagubirile includ si recuperarea si medicamentele pentru cei raniti.   „Daca ai avut un picior rupt si dupa sase luni intri intr-un program de recuperare si asta se plateste. Exista si o extindere a politei de accidente pentru repatrierea corpului neinsufletit”, a mai punctat Valentin Tuca, potrivit sursei citate.

Insa recuperarea banilor ar putea sa dureze destul de mult, a mai precizat presedintele AON: „In mod firesc, astfel de evenimente incumba oarece perioada de timp pentru acordarea despagubililor. In aceasta situatie, eu cred ca Omniasig VIG este un asigurator care isi achita obligatiile si cred ca nu o sa impuna intarzieri datorita unor factori artificiali. Pe de alta parte si familiile trebuie sa-si prezinte cat mai repede cererile de despagubire”.

Cei 29 de supravietuitori ai accidentului de duminica sunt adusi, marti, in tara, urmand sa fie internati la spitalele Floreasca, Elias, Universitar si Bagdasar Arseni. Alte 18 persoane si-au pierdut viata.

author avatar
Alina Costache
967 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger