AcasăNewsCele mai convenabile dobanzi la depozitele in euro si in lei

Cele mai convenabile dobanzi la depozitele in euro si in lei

Potentialii clienti pot afla date suplimentare la ghiseele bancilor

Desi ne aflam in perioada de criza, mai toti analistii ne sfatuiesc sa punem un ban deoparte, pentru ca pot veni vremuri si mai grele. Castigurile lunare ale celor chibzuiti pot fi notabile.

Potentialii clienti pot afla date suplimentare la ghiseele bancilor

Bancile vin cu tot felul de dobanzi promotionale la depozite in aceasta perioada. In prezent, cele mai atragatoare dobanzi ale acestei perioade sunt cuprinse intre 7% si 7,25% pe an.  Credit Europe Bank ofera cel mai mult, adica 7,25% pe an, iar la un depozit de 10.000 de lei, castigul va fi de 725 de lei pe an, respectiv 60,4 lei pe luna.  La aceeasi suma, Piraeus Bank 717 lei pe an, dar plata dobanzii incepe cu 25 de lei pe luna si creste progresiv luna de luna, pana la 118 lei.  Alpha Bank ofera 700 de lei pe an  pentru un depozit de 10.000 de lei, oferind ca si banca precedenta, plati in crestere, de la 33 de lei in prima luna la 102 lei in ultima luna. Tot 700 de lei  pe an veti obtine si de la Banca Romaneasca, iar plata  dobanzii se va face in transe egale, de cate 53 de lei lunar.

Profit din valuta

In cazul economiilor in euro exista, de asemenea , oferte atractive, cuprinse intre 4,15%  si 3,33% pe an.  Daca depuneti, de exemplu, 5.000  de euro la Banca Carpatica, veti obtine 207 euro pe an,  respectiv 17,29 euro pe luna.  Pentru aceeasi suma depusa la Alpha Bank veti obtine 185 de euro pe an, iar plata dobanziii se va face progresiv, de la opt euro in prima luna la 28 de euro in ultima luna. La Piraeus Bank, suma obtinuta la acelasi depozit se ridica la 167 de euro pe an, platibila in transe progresive, incepand cu cinci euro in prima luna si ajungand la 34 de euro in ultima luna. Este important de retinut ca daca tineti valuta in banca sunteti feriti de fluctuatiile leu-euro.

author avatar
Arpad Dobre
811 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger