AcasăNewsCele doua Corei au reluat negocierile pentru evitarea unui conflict armat

Cele doua Corei au reluat negocierile pentru evitarea unui conflict armat

Coreea de Nord si Coreea de Sud au cazut de acord, ieri, pentru o a doua runda de negocieri, dupa o noapte de discutii fara rezultat in incercarea de a gasi o solutie a crizei care a impins peninsula in pragul unui conflict militar.

Dupa sase ore de negocieri maraton, sambata, cele doua parti au cazut de acord pentru o noua intalnire in scopul ”reducerii divergentelor”, a declarat purtatorul de cuvant al presedentiei sud-coreene, Min Kyung-Wook, citat de AFP.

Intalnirea, organizata in localitatea de frontiera Panmunjon, a inceput cu putin inainte de expirarea ultimatumului lansat, vineri, de Kim Jong-un, care cerea incetarea propagandei sudului, repusa in practica prin difuzoare in zona de frontiera, amenintand cu represalii militare.

Dincolo de amenintarile belicoase ale lui Kim, ultimatumul a sporit tensiunile la cel mai inalt nivel dintre cele doua Corei. Pentru negocierile de ieri au fost desemnati consilierul sud-coreean pentru securitate nationala, Kim Kwan-Jin si omologul sau nord-coreean, Hwang Pyong-So, un apropiat al lui Kim Jong-un.

Este vorba de discutii inter-coreene la cel mai inalt nivel de mai bine de un an, ceea ce reflecta gravitatea situatiei. Seul a reluat propaganda prin difuzoare la frontiere dupa ce doi soldati au fost mutilati recent de mine antipersonal, incident pe care-l atribuie Phenianului.

author avatar
Tudor Borcea
89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger