AcasăNewsCel putin 73 de persoane suspecte de terorism au fost angajate de...

Cel putin 73 de persoane suspecte de terorism au fost angajate de aeroporturile americane

Inspectorii au descoperit importante brese in securitatea aeroporturilor americane

Un raport al inspectiei generale a Autoritatii americane pentru securitatea transporturilor (TSA) releva incredibile deficiente si vulnerabilitati, intr-o tara inca traumatizata dupa 11 septembrie.

Inspectorii au descoperit importante brese in securitatea aeroporturilor americane

Raportul, dat publicitatii, arata ca cel putin 73 angajati ai aeroporturilor americane  sunt suspecti de posibile legaturi cu organizatii extremiste si teroriste, ei nefiind detectati de catre membri TSA, informeaza AFP. Aceasta pentru ca TSA, responsabila cu controlul pasagerilor si bagajelor din aeroporturile americane ”nu are acces la toate informatiile cu privire la terorism”, a indicat John Roth, inspector general din ministerul Securitatii interne. In mod special ”ingrijorator”, potrivit unui senator, agentia federala nu este autorizata sa consulte ”No Fly List” a FBI-ului, care cuprinde persoanele care au interdictie sa zboare de pe sau avand ca destinatie teritoriului Statelor Unite. ”Avem nevoie de o lege” pentru ca TSA sa aiba acces la aceste informatii-cheie, a pledat Roth, in cadrul unei audieri parlamentare. Fosti angajati ai aeroportului St. Paul din Minneapolis au plecat in Siria pentru a se alatura ISIS, a dezvaluit Becky Roering, adjunctul directorului securitatii acestei aerogari. Raportul mai precizeaza deficiente de securitate in cadrul programului ”preCheck” al TSA, care permit ca milioane de pasageri preselectionati sa evite cozile lungi la punctele de control a aeroporturilor. Un fugar de justitie, fost membru al unei organizatii extremiste, s-a aflat in acest program si a fost autorizat, rapid si fara probleme, sa patrunda intr-o zona securizata. Totusi, cunoscut pentru trecutul sau, el a fost identificat de un agent TSA care si-a alertat superiorii.

Incidente inca nedeclasificate

Saptamana trecuta, ministrul Securitatii interioare, Jeh Johnson, a anuntat masuri imediate dupa ce a fost informat de astfel de brese in securitatea aeroporturilor, incidente inca clasificate. Obiecte interzise in zonele securizate, precum explozibili sau armne, au trecut prin filtre in cursul unor operatiuni facute de agenti sub acoperire. In acelasi timp, arata NBC, angajatii TSA au furnizat infornatii incorecte cu privire la 75.000 de emigranti care doreau sa-si gaseasca un serviciu in Statele Unite. Departamentul Securitatii interne a cerut modificari de urgenta ale legislatiei nationale pentru ca TSA sa aiba acces la bazele de date ale FBI cu privire la persoanele suspectate de terorism.

 

author avatar
Tudor Borcea
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger