AcasăNewsCel putin 45 de morti in Irak, in urma unor explozii produse...

Cel putin 45 de morti in Irak, in urma unor explozii produse in mai multe orase

Cel putin 45 de persoane au fost ucise si aproximativ 200 au fost ranite, marti dimineata, intr-o serie de atacuri comise in mai multe orase din Irak, intre care Bagdad, Kirkuk, Hilla si Kerbala.

Atacurile cele mai sangeroase s-au produs in orasul sfant siit Kerbala, situat la 110 kilometri sud de Bagdad, si la Kirkuk (nord), unde au murit cate 13 persoane. La Kerbala, doua bombe au explodat la intrarea in oras, provocand moartea a 13 persoane, intre care cinci pelerini iranieni, si ranirea altor 30.

La Kirkuk, situat la 240 de pkilometri nord de Bagdad, o masina-capcana condusa de un kamikaze a explodat in apropierea unei cladiri a politiei, provocand moartea a 13 politisti si ranirea altor 50 de persoane. Doua masini-capcana au explodat de asemenea la Bagdad, dintre care una intr-o parcare din apropierea Ministerului Afacerilor Externe, care a provocat moartea a trei persoane si ranirea altor patru, au declarat doua surse oficiale. Cealalta a explodat in centrul orasului, omorand patru persoane si ranind alte opt.

Trei politisti au fost ucisi de persoane necunoscute dotate cu arme cu amortizor, in fata bisericii ortodoxe Saint Thomas din vestul Bagdadului. In total, 14 orase au fost afectate de violente, printre care Hilla (centru), Ramadi (vest) si provincia Salaheddin (nord). Majoritatea atacurilor s-au produs intre orele 7.00 si 9.00 (6.00-8.00, ora Romaniei). Un membru al minoritatii shabak, o secta ezoterica provenita din siism, a fost ucis de barbati inarmati la Mosul (nord), potrivit politiei. Aceste violente sunt cele mai grave dupa cele de la 14 ianuarie, cand cel putin 53 de persoane au fost ucise in apropiere de Basra (sud), intr-un atentat sinucigas impotriva unor pelerini stiiti. Ele intervin in ziua in care se implinesc noua ani de la declansarea operatiunilor americane in Irak si cu noua zile inainte de summitul Ligii Arabe de la Bagdad.

author avatar
Ciprian Purice
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger