AcasăNewsCel putin 27 de morti si 97 de raniti in doua atentate...

Cel putin 27 de morti si 97 de raniti in doua atentate la Damasc VIDEO

Atentatele de la Damasc produse sambata dimineata s-au soldat cu 27 de morti, majoritatea civili, si 97 de raniti, a afirmat televiziunea oficiala siriana al-Ikhbarya, citandu-l pe ministrul Sanatatii, relateaza AFP.

„Douazeci si sapte de persoane, majoritatea civili, au fost ucise si alte 97 au fost ranite in doua explozii” atribuite de autoritati „teroristilor”, afirma postul de televiziune, citandu-l pe Wael Nader al-Halaqui.

Televiziunea a evocat, de asemenea, „trei cadavre transformate in bucati”, fara a preciza daca acestea sunt incluse in numarul total de morti. Anterior, Observatorul sirian pentru drepturile omului OSDH anuntase victime doar in randul fortelor de securitate.

Televiziunea oficiala a precizat ca atacurile au vizat conducerea politiei criminalistice si un centru de cercetare al aviatiei, provocand victime in randul civililor si al fortelor de securitate. Ea a precizat ca, potrivit „primelor informatii este vorba despre masini-capcana.

Un militant din cadrul comitetului de coordonare a revolutiei la Damasc, Abu Muhannad al-Mazzi, a declarat pentru AFP ca „prima explozie a avut loc sambata la ora 07.30 (07.30 ora Romaniei)”. „Dupa cateva minute a fost resimtita a doua explozie, mai importanta”, a adaugat el.

In primele imagini ale atacului difuzate de televiziunea oficiala, se poate vedea un cadavru carbonizat la bordul unei masini care inca fumega, prezentat ca fiind cel al lui „terorist”. Urme de sange se intindeau pe sol, in timp ce coloane de fum se ridicau dintr-o cladire din apropierea careia ambulantele veneau si plecau.

Televiziunea a prezentat si o cladire distrusa, precum si mai multe vehicule spulberate de explozie.

Mai multi analisti invitati in platoul televiziunii siriene au acuzat Arabia Saudita si Qatarul – care s-au pronuntat in favoarea inarmarii rebelilor sirieni – ca au o responsabilitate „politica, juridica si religioasa” in aceste atacuri.

„Arabia Saudita ne trimite teroristi!”, au afirmat martorii oculari intervievati de televiziunea publica. „Parintii mei sunt raniti, casa noastra este distrusa. Acesta este mesajul tarilor arabe? (…) Aratati lumii ce se intampla”, a declarat un locuitor.

[youtube]BOqpCt_48vs[/youtube]

 

 

author avatar
Ciprian Purice
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger