AcasăNewsCel putin 256 de copii au fost ucisi de trupele guvernamentale siriene!

Cel putin 256 de copii au fost ucisi de trupele guvernamentale siriene!

Fortele de securitate siriene au comis „crime impotriva umanitatii” de la inceputul protestelor antiguvernamentale in martie, afirma un raport ONU, care adauga ca cel putin 256 de copii au fost ucisi de trupele guvernamentale, relateaza The Guardian, in editia electronica.

Investigatia efectuata de comisia internationala independenta a ONU a descoperit exemple de executii sumare, arestari arbitrare, disparitii fortate si tortura, inclusiv violente sexuale si abuzuri, unele dintre ele indreptate impotriva copiilor. Raportul intocmit de cei trei membri ai comisiei ONU (brazilian, turc si american) se bazeaza pe interviuri cu 223 de victime si martori, accesul anchetatorilor fiind interzis in tara, in pofida cererilor repetate. Numarul de 256 de copii ucisi pana la 9 noiembrie este atribuit numai unor „surse credibile”.

Documentul de 39 de pagini include marturii din partea unor dezertori din fortele de securitate, care au vorbit despre focuri trase la intamplare asupra protestatarilor neinarmati si despre lunetisti care vizeaza persoane ce vorbesc la megafoane sau folosesc telefoane mobile si camere de filmat. Un dezertor a povestit ca o fetita de doi ani a fost impuscata de un ofiter care a declarat ca nu vrea ca aceasta sa creasca pentru a deveni protestatar.

Potrivit datelor ONU publicate luna aceasta, cel putin 3.500 de persoane au fost ucise in Siria incepand din martie. Regimul sustine insa ca numai 600 de persoane au fost ucise, precizand ca este vorba despre membri ai fortelor de securitate care au fost victimele „gruparilor armate teroriste”.

„Fortele statului au tras la intamplare impotriva protestatarilor. Multi au fost impuscati in partea superioara a corpului, inclusiv in cap”, precizeaza raportul. Dezertori au spus comisiei ca au primit ordine sa impuste protestatari neinarmati fara avertisment. „In unele cazuri, comandantii le ordonau insa protestatarilor sa se disperseze si ii avertizau inainte de a deschide focul”. Potrivit raportului, lunetistii sunt responsabili pentru multe victime, inclusiv persoane care incercau sa salveze ranitii sau sa recupereze cadavrele manifestantilor ucisi. Cativa dezertori au fost martori la uciderea camarazilor lor care au refuzat sa deschida focul asupra civililor.

 

 

author avatar
Ciprian Purice
172 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger