AcasăNewsCel putin 16 morti si zeci de persoane disparute, in urma scufundarii...

Cel putin 16 morti si zeci de persoane disparute, in urma scufundarii unui feribot (VIDEO)

O ambarcatiune la bordul careia se aflau cel putin 100 de oameni s-a rasturnat pe o parte, s-a umplut de apa si s-a scufundat, inainte, insa, ca pasagerii sa aiba timp sa se salveze.

Bilantul accidentului in care a fost implicat un feribot care circula pe raul Padma, la cateva zeci de kilometri de capitala statului Bangladesh, Dhaka, a ajuns la cel putin 16 morti, precizeaza un oficial al politiei locale, citat de CNN. De asemenea, pana la acest moment, despre soarta a zeci de persoane nu se mai stie nimic, fiind cautate in apele raului si la aceasta ora, de catre echipele de salvatori care au fost mobilizate in zona dezastrului. Cum se vehiculeaza ca ar fi fost vorba despre cel putin 100 de pasageri imbarcati, numarul persoanelor disparute ar trece de 80.

La bordul ambarcatiunii se aflau atat femei si barbati, cat si copii, iar numarul pasagerilor ar fi fost cu mult mai mare decat cel recomandat, in vederea sigurantei calatoriei.

Dupa cum se vede din imaginile difuzate de televiziunile de stiri locale, rudele calatorilor s-au grabit sa ajunga in apropierea locului accidentului, in speranta ca vor afla vesti despre apropiatii lor.

Cauzele exacte care au dus la producerea tragediei sunt in curs de investigatie. Se pare ca feribotul ar fi fost lovit de o alta ambarcatiune, motiv pentru care a ajuns sa se scufunde.

Din pacate, insa, nu este vorba despre un incident singular. In ultimul an, in acest stat au avut loc mai multe accidente navale, in care au fost implicate ambarcatiuni supraaglomerate.

[youtube]OFAj_JQiD5Y[/youtube]

author avatar
Cristina Stefan
119 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger