AcasăNewsCel putin 149 de morti in Indonezia

Cel putin 149 de morti in Indonezia

80% din nordul insulei a fost distrus de seism

Bilansul cutremurului cu magnitudinea 6,9 care a lovit duminica insula indoneziana Lombok (sud) s-a agravat, la o saptamana dupa ce alt seism a ucis 17 persoane pe aceasta insula turistica la est de Bali.

80 din nordul insulei a fost distrus de seism

142 de morti si ”209 de persoane care au suferit rani serioase”, este bilantul provizoriu oferit de Agentia nationala pentru gestiunea catastrofelor din Indonezia. Ranitii au fost adusi la spitalul din Mataram, principalul oras al insulei, majoritatea din ei fiind ingrijiti in exteriorul cladirii, partial distrusa de cutremur. Exista lipsa de personal si de medicamente. Pe teritorii vaste din insula, electricitatea a fost oprita iar numarul locuitorilor care trebuie evacuati ar putea atinge cel putin 20.000.

Ranitii sunt ingrijiti afara principalul spital fiind partial daramat

Nordul insulei Lombok a fost distrus in proportie de 80% in urma seismului, echipele de salvare cautand ieri eventuali supravietuitori in case, scoli sau moschei daramate. Districtele North Lombok, East Lombok si Mataram au fost cele mai grav afectate,  multe dintre victime au murit dupa ce au fost lovite de fragmente de ziduri desprinse din cladirile care s-au prabusit. Cautarile demarate pentru gasirea victimelor au fost ingreunate de penele de electricitate si ale sistemelor de comunicatii. Indonezia, un arhipelag cu 17.000 de insule si insulite, se afla in Cercul de Foc al Pacificului, o zona cu activitate seismica mare. Aceasta tara este lovita de multe cutremure, dar majoritatea nu sunt periculoase.

author avatar
Tudor Borcea
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger