AcasăNewsCel mai scump tablou din lume, cumparat de familia regala din Qatar!

Cel mai scump tablou din lume, cumparat de familia regala din Qatar!

Unul dintre cele cinci tablouri cu tema "Jucatorii de carti" pictate de Paul Cezanne

Celebrul tablou „Jucatorii de carti” de Paul Cézanne a fost cumparat de statul Qatar pentru suma de 250 de milioane de dolari, devenind cea mai scumpa opera de arta, in urma tranzactiei ce a avut loc anul trecut, insa a fost dezvaluita abia joi de revista Vanity Fair.

Unul dintre cele cinci tablouri cu tema "Jucatorii de carti" pictate de Paul Cezanne

Tabloul cumparat de familia regala din Qatar este unul din cele cinci pe acesta tema semnate de Cezanne, celelalte patru aflandu-se in colectii prestigioase precum cele de la Musée d’Orsay din Paris si Metropolitan Museum of Art din New York, potrivit New York Post.

Familia regala nu a facut vreun comentariu privind aceasta tranzactie privata, insa se crede ca tabloul ar putea fi expus la Muzeul National al Qatarului, aflat in prezent in renovare si urmand sa fie redeschis in 2014. Pictura lui Cezanne s-a vandut cu peste 100 de milioane de dolari mai mult decat lucrarea care detinea anterior recordul pentru cea mai mare suma platita – „No. 5, 1948”, de Jackson Pollock, care s-a vandut cu 140 de milioane de dolari la o licitatie privata in 2006, potrivit informatiilor aparute in presa.

Pe de alta parte, cea mai mare suma platita pentru o pictura in licitatie publica este de 106 milioane de dolari, pentru un portret de Pablo Picasso, al iubitei sale Marie-Thérèse, cumparat anul trecut de la casa Christie’s.

author avatar
Ciprian Purice
756 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger