Cauta

Cel mai scump meniu de Craciun

125000 de lire sterline, adica mai bine de 150000 de euro, va costa cea mai scumpa cina preparata pentru Craciunul lui 2012. Autorul acestei oferte culinare este bucatarul Ben Spalding care promite ca 80% din cat va incasa va fi donat in scopuri caritabile.

Tanarul Ben Spalding este considerat unul dintre cei mai talentati bucatari fiind deja o vedeta la cei 25 de ani ai sai

Ben Spalding este unul dintre tinerii bucatari-vedeta ai Angliei. Are doar 25 de ani si si-a facut ucenicia pe langa unii dintre cei mai cunoscuti chef-i din intrega lume.

Sortimentul Alba este unul dintre cele mai rafinate soiuri de trufe italienesti

Acum gateste la restaurantul Roganic din Londra, incantandu-si clientela cu unele dintre cele mai originale feluri de mancare. Si totusi, cum se poate ca o singura cina sa coste peste 150 000 de euro? Ei, bine, in primul rand Spalding isi va duce intreaga echipa la resedinta bogatasului ce va castiga licitatia. Iar asta ar putea fi oriunde in lume – in Marea Britanie, America sau China.

Caviarul Almas provine de la femele de sturioni cu varste ce ajung la o suta de ani fiind cel mai scump caviar Beluga

Apoi, chef-ul va folosi unele dintre cele mai scumpe si rare ingrediente: caviar Almas (5000 de lire) cu otet balsamic nobil, vechi de… un secol si jumatate, cel mai costisitor pepene galbe, asa-numitul Yubari King (2500 de lire), trufe albe, file si inima de vita Wagyu sau Kobe (5000 de lire) servite in foita comestibila de aur (6000 de lire) si condimentate cu fistic iranian Akbari (5000 de lire).

Cafea, desert si sampanie de 42 000 de lire

Cafeaua Kopi Luwak cea mai scumpa si mai aromata din lume este realizata din boabele extrase din fecalele unor mamifere indoneziene

Desertul va consta din pepene Densuke (2600 de lire) servit impreuna cu Kopi Luwak (3000 de euro), celebra cafea facuta din boabele ingerate, semidigerate si apoi defecate de civete, animale arboricole ce traiesc in Indonezia. Bineinteles, sampania nu a fost uitata, fiind ales unul dintre cele mai nobile soiuri: 1907 Piper Heidsieck (37 000 de lire), servita in pahare ornamentate cu diamante. Desigur, anuntul ca va gati acest festin extravagant i-a adus o publicitate imensa lui Ben Spalding. Tanarul master chef spune ca intregul demers are insa un scop caritabil: 80% din onorariul sau va fi directionat catre fundatiile de lupta impotriva cancerului.

Ultimele stiri

  • Viitorul unei vieți mai lungi și mai sănătoase: tehnologie, comunitate și wellness sustenabil
  • De la genunchiul lui Vîlceanu la halba de Oktoberfest: Florin Roman între scandalul din Parlament și distracția cu iz bavarez
  • Al treilea război mondial?
  • Sindicatele din administrația publică locală ies în stradă, în București, nemulțumite de măsurile de reducere a personalului. Programul protestului
  • Secretarul general al Guvernului nu crede că e „benefică” o creștere a TVA în sectorul HoReCa: Trebuie o analiză foarte serioasă – VIDEO
  • Tendințele Corporate de Wellbeing în România: Cum se reinventează companiile în 2025
  • Un șofer băut a lovit cu mașina un grup de tineri, iar apoi a plecat de la locul accidentului/Ce s-a întâmplat după ce a fost găsit
  • Femeie depistată având şase cuţite asupra ei, la intrarea în Parlament/Ar fi intenționat să participe la un eveniment/Ce spune AUR
  • Meteorologii ANM au anunțat prognoza. Cum va fi vremea până la mijlocul lunii octombrie
  • Fostul președinte brazilian Jair Bolsonaro, condamnat pentru tentativă de lovitură de stat/ Marco Rubio, reacție-fulger
  • Exit mobile version