Cauta

Cel mai scump meniu de Craciun

125000 de lire sterline, adica mai bine de 150000 de euro, va costa cea mai scumpa cina preparata pentru Craciunul lui 2012. Autorul acestei oferte culinare este bucatarul Ben Spalding care promite ca 80% din cat va incasa va fi donat in scopuri caritabile.

Tanarul Ben Spalding este considerat unul dintre cei mai talentati bucatari fiind deja o vedeta la cei 25 de ani ai sai

Ben Spalding este unul dintre tinerii bucatari-vedeta ai Angliei. Are doar 25 de ani si si-a facut ucenicia pe langa unii dintre cei mai cunoscuti chef-i din intrega lume.

Sortimentul Alba este unul dintre cele mai rafinate soiuri de trufe italienesti

Acum gateste la restaurantul Roganic din Londra, incantandu-si clientela cu unele dintre cele mai originale feluri de mancare. Si totusi, cum se poate ca o singura cina sa coste peste 150 000 de euro? Ei, bine, in primul rand Spalding isi va duce intreaga echipa la resedinta bogatasului ce va castiga licitatia. Iar asta ar putea fi oriunde in lume – in Marea Britanie, America sau China.

Caviarul Almas provine de la femele de sturioni cu varste ce ajung la o suta de ani fiind cel mai scump caviar Beluga

Apoi, chef-ul va folosi unele dintre cele mai scumpe si rare ingrediente: caviar Almas (5000 de lire) cu otet balsamic nobil, vechi de… un secol si jumatate, cel mai costisitor pepene galbe, asa-numitul Yubari King (2500 de lire), trufe albe, file si inima de vita Wagyu sau Kobe (5000 de lire) servite in foita comestibila de aur (6000 de lire) si condimentate cu fistic iranian Akbari (5000 de lire).

Cafea, desert si sampanie de 42 000 de lire

Cafeaua Kopi Luwak cea mai scumpa si mai aromata din lume este realizata din boabele extrase din fecalele unor mamifere indoneziene

Desertul va consta din pepene Densuke (2600 de lire) servit impreuna cu Kopi Luwak (3000 de euro), celebra cafea facuta din boabele ingerate, semidigerate si apoi defecate de civete, animale arboricole ce traiesc in Indonezia. Bineinteles, sampania nu a fost uitata, fiind ales unul dintre cele mai nobile soiuri: 1907 Piper Heidsieck (37 000 de lire), servita in pahare ornamentate cu diamante. Desigur, anuntul ca va gati acest festin extravagant i-a adus o publicitate imensa lui Ben Spalding. Tanarul master chef spune ca intregul demers are insa un scop caritabil: 80% din onorariul sau va fi directionat catre fundatiile de lupta impotriva cancerului.

Ultimele stiri

  • De ce continuă să moară elitele lui Putin?
  • Reforma serviciilor de informații din SUA sau lupta lui Donald Trump cu ”deep state” (II)
  • Imagini incredibile! O furtună puternică a făcut prăpăd în Sinaia. Vijelia a luat pe sus acoperișuri și a doborât mai mulți copaci – FOTO/VIDEO
  • COTAR acuză: ASF închide ochii în fața unui nou faliment pe piața polițelor RCA, iar ANAF controlează doar firmele care au capital românesc
  • „Pe drumul gustului”, o declarație de război împotriva prostituării televiziunii culinare
  • În 2025, unii mai poartă mască, iar alții încă trimit pornache pe whatsapp
  • La 15 ani, un elev clujean uimește lumea științifică cu o stație care „analizează atmosfera”. Performanțele l-au recomandat pentru campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”
  • PE relaxează regulile privind stocurile de gaze. Ion Sterian: „Este un lucru bun pentru România”
  • Detoxifierea hormonală: Ce înseamnă și de ce este tot mai populară în rândul femeilor?
  • VIDEO. Călin Georgescu a mers să semneze controlul judiciar: „A venit vremea ca românii să-și revendice suveranitatea, să-și decidă singuri viitorul”
  • Exit mobile version