AcasăNewsCel mai negru scenariu devine realitate: Furnizorul de agent termic intră oficial...

Cel mai negru scenariu devine realitate: Furnizorul de agent termic intră oficial în insolvență

Se pare că nu doar bucureștenii vor tremura de frig în casă în perioada următoare. Cel mai negru scenariu a devenit realitate pentru timișoreni. Furnizorul de agent termic al Timișoarei a intrat oficial în insolvență, a anunțat luni primarul Dominic Fritz.

Decizia a fost luată, luni, de Consiliul de Administrație, care a cerut protecția justiției, prin declanșarea procedurii de insolvență. Cu toate acestea, edilul Timișoarei se arată optimist. Acesta a declarat că este sigur că timișorenii vor avea și în viitor căldură și apă caldă.

Insolvența a fost singura variantă necesară

Primarul Timișoarei a făcut anunțul în cadrul unei conferințe de presă la sediul municipalității.

”Ne confruntăm cu o criză” – primarul Timișoarei

„Știu că problema termoficării și a căldurii în Timișoara a fost mereu și este și în această iarna o grijă a timișorenilor, de aceea este și pentru noi ca administrație să ne asigrăm că avem apă caldă și căldură… dar ne confruntăm cu o criză. În această dimineață, CA Colterm a luat o decizie, să ceară protecția justiției, prin declanșarea procedurii de insolvență. Această decizie este pentru a continua serviciul public. Colterm a încercat diverse variante, dar în contextul actual reorganizarea companiei prin procedura de insolvență este singura variantă și este necesară”, a declarat Dominic Fritz.

Această insolventă stimulează proiectele de modernizare

Cu toate acestea, primarul Dominic Fritz a dat asigurari că abonatii Colterm nu vor fi afectați.

”Eu cred că această insolvență care în acest context de explozie de prețuri nu a putut fi evitată, este și o șansă pentru companie să aibă un început fără datorii istorice.
Am început reabilitarea a 30 km de rețele, lucrăm la reactualizarea strategiei de termoficare pentru Timișoara împreună cu Banca Mondială. (…) Această insolvență nu oprește, ci stimulează proiecte de modernizare fiindcă e clar că, fără modernizare, Colterm nu poate supraviețui”, a precizat primarul Dominic Fritz.

Acesta a mai spus că nu se știe deocamdată cât vor trebui să plătească în acest an timișorenii care pentru încălzirea locuințelor.

author avatar
Alina Costache
318 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger