AcasăNewsCel mai mare Grand Prix de drift din Romania, pe 18 octombrie...

Cel mai mare Grand Prix de drift din Romania, pe 18 octombrie (VIDEO)

Cei mai buni piloti de drift din tara se vor confrunta intr-un show unic, pe 18 octombrie, in parcarea targului auto Vitan din Capitala, la primul Grand Prix organizat de Romanian Drift Community, care va avea si un moment special dedicat acestui fenomen cu un tir DAF.

Peste 20 de masini de peste 500 de cai putere, pregatite pentru competitiile internationale sunt anuntate la start. Acestea se vor duela in deja celebrele battle-uri, chiar si cu cate patru masini, ceea ce va face sa creasca nivelul de spectacol si adrenalina. Efectele pirotehnice si fetele frumoase nu vor lipsi de la evenimentul la care vor fi prezente si mai multe vedete din sport, muzica si showbiz.

“Va fi un show la cel mai inalt nivel in lumea driftului, de la urmariri spectaculoase pline de suspans si pana la efecte pirotehnice care vor face deliciul publicului. Vom avea inclusa si partea de stunt, cu motociclete, care promit un spectacol interesant, dar in premiera si un truck drift, adica derapaje controlate cu un cap de tir, dar si tandem intre acesta si o masina”, a declarat Andrei Balica, initiatorul proiectului.

„Drift Community Grand Prix” va fi transmis in direct si pe internet, prin intermediul portalului www.driftcommunity.ro. “Ne dorim sa aratam tuturor romanilor faptul ca driftul nu inseamna acele cerculete si burnout, ci reprezinta un stil de pilotaj care deja incepe si in Romania sa prinda amploare crescand exponential de la an la an, atat ca numar de simpatizanti, cat si nivelul calitativ al pilotilor. E foarte important sa fie practicat intr-un cadru sigur, departe de strada. Acest eveniment respecta standardele competitiilor din motorsport internationale asigurandu-se padoc standardizat, asistenta medicala si asistenta tehnica pe toata durata evenimentului”, a spus si Denis Manea, cofondatorul Romanian Drift Community.

Oficialul le-a oferit si o veste buna pasionatilor de drift, astfel ca cei care vor fi prezenti la Drift Community Grand Prix vor avea ocazia de a simti, in timpul sesiunilor de Taxi Drift, chiar din dreapta pilotului senzatiile tari pe care le ofera o astfel de masina de competitie.

Pilotii care vor face spectacol sambata viitoare in Bucuresti sunt consacrati deja in campionatele nationale si europene, printre acestia numarandu-se Calin Ciortan, Marius Mitrache, Gabi Imre, Catalin Trifan si Ilarion Grigorici, dar si piloti debutanti, tinere talente, precum Alin Gradinaru care la 15 ani se poate lauda cu multe trofee in lumea moto.

Infiintat in 2014, Clubul Sportiv Romanian Drift Community isi propune sa ii aduca impreuna pe toti iubitorii acestui sport, piloti amatori si profesionisti, intr-un cadru legal si sa promoveze acest stil de pilotaj in vederea afilierii la o federatie deja existenta sau crearii unui nou for. In primavara acestui an, in cadrul evenimentului organizat de catre Romanian Drift Community a fost lansata si scoala Kns Drift Experience, avandu-l ca trainer pe Marius Mitrache, care-si propune sa-i ajute pe amatori sa faca pasul spre nivelul profesionist al driftului.

Drift Community Grand Prix de pe 18 octombrie se va desfasura cu sprijinul neconditionat al partenerilor Casa Black Tie, Autovit, Bograve Advertising, Restaurantul Cocosu Rosu, Mix Fabrik, Mario Crew, Stage Expert, Auto Garage, Club Chaboo si Master Tunner.

[youtube]d9q6fwjkNWE[/youtube]

 

author avatar
Cristi Ionita
679 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger