AcasăNewsCel mai lung zbor din lume

Cel mai lung zbor din lume

Singapore Airlines a oferit filme si programe televizate de o durata cumulata de 1200 de ore

Doi piloti si doi copiloti, la comanda unui Airbus A350-900 ULR (ultra long range) au decolat ieri din Singapore cu directia New York. Fara escala. 19 ore de zbor.

Singapore Airlines a oferit filme si programe televizate de o durata cumulata de 1200 de ore

Pentru acest zbor, avionul (apartinand companiei Singapore Airlines) , care a parcurs 16.700 de kilometri, a fost configurat pentru a transporta 161 de pasageri din care 67 la clasa business, 94 la premium economy dar nici unul la clasa economy. Pentru a se ocupa de ei, 13 stewardese si stewarzi au fost imbarcati, avand dreptul la o pauza minimala de patru ore. Evident, miza pentru Singapore Airlines a fost cum sa-si ocupe pasagerii timpul. Compania le-a oferit filme si programe televizate de o durata cumulata de 1200 de ore, echivalentul a sapte saptamani . Meniul de la bord va include mancaruri selectate pentru a promova „starea de bine” in timpul zborului, potrivit companiei.

Lumini speciale anti ”jetlag”

Pentru a ameliora experienta in zbor si a reduce stresul celor 19 ore petrecute pe scaune, plafonul cabinei avionului a fost suprainaltat iar hublourile au fost marite. O iluminare LED speciala a fost creata, bazata pe un joc subtil de culori, pentru a reduce ”jetlag”-ul (oboseala cauzata de diferentele de fus orar). De fapt, principala ingrijorare a companiei a fost cea legata de riscul aparitiei de tromboze venoase profunde la pasageri, consecinta a unei pozitii asezat prea lunga si a deshidratarii.

Motoare Rolls-Royce mai economice

Dupa acest zbor inaugural, Singapore Airlines va introduce in serviciu modelul  A350-900 ULR pe doua linii transpacifice fara escala cu destinatiile Los Angeles si San Francisco. Acest avion poate zbura 20 de ore fara escala si aceasta gratie sistemului sau de carburant modificat care permite imbarcarea a 24.000 de litri de kerosen in plus fata de o versiune standard, fara a avea nevoie de rezervoare suplimentare. Capacitatea rezervoarelor este de 165.000 de litri iar Airbus a informat ca motoarele Rolls-Royce au un consum imbunatatit cu 25%. Avionul are si varfurile aripilor (winglets) mai lungi pentru a imbunatati aerodinamica.

author avatar
Tudor Borcea
458 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger