Titlul a revenit in acest an pentru prima oara unui restaurant francez – Mirazur, condus de maestrul bucatar argentinian Mauro Colagreco si situat in Menton, una dintre cele mai cunoscute statiuni de pe Coasta de Azur.
Noma, din Copenhaga, s-a clasat pe locul al doilea in topul 50 al celor mai bune stabilimente gastronomice din lume, alcatuit de editorii revistei britanice specializate Restaurant. Pozitia a treia a revenit locatiei Asador Etxebarri din Tara Bascilor, Spania. Mirazur a ocupat locul al treilea in clasamentul din 2018, in fruntea caruia s-a aflat Osteria Francescana, un restaurant condus de chef-ul Massimo Bottura. Maestrul bucatar Mauro Colagreco, este singurul chef strain premiat cu trei stele in ghidul francez Michelin.
Dupa anuntul victoriei sale, Colagreco a urcat pe scena ceremoniei organizate in Singapore, insotit de echipa de la Mirazur, afisand un banner cu steagurile Argentinei, Braziliei, Frantei si Italiei. „Acest banner reprezinta Mirazur si o noua maniera de a gati in Franta. Multumesc membrilor echipei mele. Meritati acest titlu. Multumesc prietenilor mei care ne-au sustinut timp de 13 ani”, a adaugat chef-ul argentinian.