AcasăNewsCel mai bun restaurant din lume

Cel mai bun restaurant din lume

Mirazur, Franta

Titlul a revenit in acest an pentru prima oara unui restaurant francez –  Mirazur, condus de maestrul bucatar argentinian Mauro Colagreco si situat in Menton, una dintre cele mai cunoscute statiuni de pe Coasta de Azur.

Mirazur Franta

Noma, din Copenhaga, s-a clasat pe locul al doilea in topul 50 al celor mai bune  stabilimente gastronomice din lume,  alcatuit de  editorii revistei britanice specializate Restaurant. Pozitia a treia a revenit locatiei Asador Etxebarri din Tara Bascilor, Spania. Mirazur a ocupat locul al treilea in clasamentul din 2018, in fruntea caruia s-a aflat Osteria Francescana, un restaurant condus de chef-ul Massimo Bottura. Maestrul bucatar Mauro Colagreco, este singurul chef strain premiat cu trei stele in ghidul francez Michelin.

Noma Danemarca

Dupa anuntul victoriei sale, Colagreco a urcat pe scena ceremoniei organizate in Singapore, insotit de echipa de la Mirazur, afisand un banner cu steagurile Argentinei,  Braziliei,  Frantei si  Italiei. „Acest banner reprezinta Mirazur si o noua maniera de a gati in Franta. Multumesc membrilor echipei mele. Meritati acest titlu. Multumesc prietenilor mei care ne-au sustinut timp de 13 ani”, a adaugat chef-ul argentinian.

Osteria Francescana Spania
author avatar
Andrei Coman
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger