AcasăNewsUPDATE Cel mai bogat OM DE AFACERI din Vrancea si alti 7...

UPDATE Cel mai bogat OM DE AFACERI din Vrancea si alti 7 suspecti, ARESTATI!

UPDATE: Omul de afaceri Liviu Jitea, acuzat de contrabanda cu alcool, a fost arestat preventiv, duminica, alaturi de alti sapte suspecti in acest dosar. In urma hotararii magistratilor Tribunalului Galati, cei opt au primit mandate de arestare preventiva pentru 29 de zile. Celelate persoane cercetate in acest caz au interdictie de a parasi localitatea in urmatoarele 30 de zile.

VEZI VIDEO AICI! Unul dintre cei mai cunoscuti oameni de afaceri din Vrancea, Liviu Jitea, a fost retinut, alaturi de alte 17 persoane, intr-un dosar in care sunt acuzati de contrabanda cu alcool. Prejudiciul in acest caz este de 8 milioane euro, anunta procurorii.

Jitea si cele 17 persoane au fost retinute sambata, pentru 24 de ore, potrivit Romania TV. Vineri, procurorii DIICOT Galati, impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul BCCO Galati au facut perchezitii la domiciliile suspectilor, din Vrancea, Galati si Braila,” in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unui grup infractional organizat, constituit din 15 persoane, specializat in savarsirea de infractiuni in materia comertului ilegal cu produse accizabile – alcool”. „In fapt, se retine ca, sub coordonarea liderului gruparii, Jitea Mircea Liviu, invinuitii au obtinut beneficii financiare substantiale din producerea unor mari cantitati de alcool si comercializarea acestora cu eludarea dispozitiilor legale privind producerea, detinerea si marcajul produselor accizabile”, precizeaza DIICOT, intr-un comunicat.

„Astfel, in cadrul activitatii unei societati comerciale de profil din municipiul Focsani, membrii gruparii au procedat la amplasarea, inaintea contoarelor liniei tehnologice de productie de alcool dublu rafinat, a unor instalatii neautorizate si au extras in aceasta modalitate peste 800.000 de litri de alcool, fara evidentierea in contabilitatea societatii a operatiunilor comerciale aferente cantitatilor de alcool necontorizate”, precizeaza DIICOT.

Mai multe persoane au fost duse la audieri, dupa efectuarea perchezitiilor. Liviu Jitea figura, in 2011, pe locul 59 in topul 300 al celor mai bogati romani, cu o avere estimata la 100 de milioane de euro.

[youtube]lL85DxkN7tE[/youtube]

[youtube]jnHSloN2zvo[/youtube]

author avatar
eNational
628 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger