AcasăNewsCei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, retinuti pentru 24 de ore

Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, retinuti pentru 24 de ore

Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, acuzati ca ar fi cerut si primit bani si bunuri in schimbul solutionarii favorabile a unor dosare de insolventa, au fost retinuti. Acestia vor fi prezentati Curtii de Apel Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva.

Cei patru judecatori de la Tribunalul Bucuresti, Ion Stanciu, Elena Roventa, Ciprian Sorin Viziru si Mircea Moldovan, sunt acuzati ca primeau pana la 15.000 de lei pe luna pentru a da solutii favorabile in diferite dosare. In anumite cazuri acestia acceptau chiar si produse alimentare, haine sau cherestea, potrivit procurorilor DNA.

„Cei patru judecatori din cadrul Tribunalului Bucuresti – Sectia a VII-a civila, personal sau prin intermediari, au pretins si primit de la practicieni in insolventa, lichidatori sau administratori judiciari, administratori ai intreprinderii profesionale unipersonale cu responsabilitate limitata sume de bani cuprinse intre 10.000 – 15.000 lunar sau sume globale de 3.000 – 4.000 lei sau bunuri(carne, faina, cherestea, obiecte vestimentare) in scopul de a indeplini/ a nu indeplini sau a intarzia un act privitor la indatoririle de serviciu ori pentru a-si exercita influenta pe langa magistratii judecatori, de la diverse instante din Bucuresti sau din tara, utilizand informatii detinute prin prisma atributiilor deduse judecatii, pe care le-au pus la dispozitia lichidatorilor judiciari, implicati sau interesati in procedura insolventei unor societati comerciale”, arata procurorii DNA.

Surse judiciare au declarat ca dosarul judecatorilor a fost deschis in urma mai multor denunturi, unul dintre acestea fiind formulat de un lichidator judiciar, noteaza b1.ro.

Aceleasi surse spun ca, pe parcursul anchetei, in cauza au fost infiltrati cinci investigatori sub acoperire care au facut numeroase inregistrari ambientale, dovedind acuzatiile aduse celor patru.

Foto: adevarul.ro

author avatar
Alina Costache
320 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger