AcasăNewsCei doi polițiști de la Rutieră, prinși în flagrant, trimiși în judecată...

Cei doi polițiști de la Rutieră, prinși în flagrant, trimiși în judecată de DNA. Câte acuzații de luare de mită apar în dreptul numelor lor

(sursa foto: Facebook/Direcția Națională Anticorupție)

Cei doi polițiști de la Brigada Rutieră, despre care s-a aflat că ar fi fost prinși în flagrant, în urmă cu o lună, după ce ar fi primit mită de la mai mulți șoferi, au fost trimiși în judecată de către procurorii DNA.

Ambii oameni ai legii – aflați în arest la domiciliu – sunt acuzați de luare de mită, în formă continuată. Dosarul va ajunge pe masa magistraților de la Tribunalului București, în vederea judecării cauzei.

Astfel, DNA-ul a transmis, luni, într-un comunicat de presă, faptul că procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a celor doi.

E vorba despre Pantea Andrei, „la data faptelor comisar de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (60 de acte materiale)”, și, respectiv, despre Olteanu Valentin, „la data faptelor agent șef de poliție în cadrul Direcției Generale a Poliției Municipiului București – Brigada Rutieră, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (62 de acte materiale)”.

Despre ce sume ar fi fost vorba

Potrivit rechizitoriului întocmit de către procurori, „în perioada 7 martie 2023 – 27 aprilie 2023, inculpații Pantea Andrei și Olteanu Valentin, în calitățile menționate mai sus, ar fi primit, în legătură cu neîndeplinirea unor acte ce intrau în îndatoririle lor de serviciu, respectiv pentru a nu constata și sancționa cu amendă sau pentru a nu aplica sancțiunea contravențională complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce, sume de bani care nu li s-ar fi cuvenit (Pantea Andrei – în total 11.575 de lei și 405 euro, Olteanu Valentin – 12.975 de lei și 405 euro), de la mai mulți conducători auto care ar fi încălcat regulile de circulație pe drumurile publice.

În contextul menționat mai sus, la data de 27 aprilie 2023, cei doi inculpați ar fi fost surprinși în flagrant de către procurorii anticorupție după ce ar fi primit de la cinci conducători auto suma totală de 2.550 de lei și 20 de euro”.

Reprezentanții DNA menționează, în același comunicat, și faptul că în cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București, cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse.

author avatar
Andrei Coman
168 afisari

1 COMENTARIU

  1. Și câți sunt nedescoperiți, ținuți în brațe de te miri cine, era unul sg.maj. prins,băgat în arest și cineva a bătut toba și la făcut chestor.
    Au curajul cei de la protecție sa vorbească,că fratele mai mare a ajuns și el tot chestor acolo punând pe fratele mai mic adjunct ajuns ofițer tot din sg.maj.
    Te mai miri acum cu greva profesorilor mai nimica toată, că acum ii baga la facultate fără liceu, îl fac după.
    Mai avem noi patrioți în servicii când toți s-au tras uni pe alți și au ajuns în posturi cheie într-un mediu concurențial erau zero barat, pot apăra ăștia constituția,economia etc.
    Procurori ne servesc ce vor, fac înțelegeri cu iei și iau cu suspendare, se reabilitează repede și vin înapoi.
    Hoți condamnați se plimba prin toate ministerele, ce batjocură.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger