AcasăNewsCei 4 care au socat Europa

Cei 4 care au socat Europa

Ce ti-e si cu diplomatia asta… Cand e rost de ceva interes, lasi deoparte orgoliile, azvarli cat colo ingamfarea, pui mana pe telefon si-ti chemi dusmanii la o chermeza.

Cam asa a procedat Recep Tayyip Erdogan si bine a facut, caci la ‘nalta Poarta s-a facut coada ieri. Numerosi lideri politici, sefi de state si ministrii, inalti delegati s-au ingramadit sa vada minunea de la Istanbul, cel mai mare aeroport de pe continent, inaugurat in 2018, dar complet operational abia peste 10 ani. Dincolo de a fi o gazda primitoare, turcu’ s-a vazut cu sacii-n caruta cand la aceeasi masa i-a asezat pe Vladimir Putin, Angela Merkel si Emmanuel Macron. Sa moara de fiere grea alde Trump cu toti gulenistii lui, zice-se c-ar fi ras in barba Sultanul.

Asa o fi, nu zicem nu, noi doar ii multumim ca ne-a dat prilejul sa comentam asupra unei fotografii ce parea imposibila nu cu multe luni in urma. Erdogan si Putin s-au impacat dupa incidentul doborarii unui avion rusesc deasupra Siriei, insa Ergodan si Merkel erau la cutite, ba chiar baionete, se jurau ca-si iau gatul unul altuia cand se vor intalni, ce mai tura-vura, jale male in relatia dintre astia doi. Si, ce sa vezi, cine zambea cu gura pana la urechi de zici ca-l interpreta pe Joker? Frau Merkel, cea care, de cand si-a anuntat retragerea din politica, este noua cea mai buna prietena a baskanului de pe Bosfor.

Si Putin strangea tare. Este vorba de mana Angelei, desi liderul de la Kremlin, cu gandul la sanctiunile pe care i le-a impus UE (adica, Germania, sa ne-ntelegem!) si-ar fi dorit s-o stranga de altceva pe Merkel. Sesizam si asezarea liderilor: Putin si „amicul” sau Macron sunt la extremitati, intre ei s-a sudat un cuplu puternic, Erdogan-Merkel, definitia iubirii turco-germane.

Si, daca tot am vorbit de Macron, sa remarcam si privirea usor speriata a presedintelui francez, o uitatura de copil care n-a invatat lectia si-i spune doamnei diriginte ca i-a mancat catelul caietul de teme. Colectionar de vechituri, dar unul fara gusturi bune, Macron pare usor nevrozat, gata-gata s-o sune pe desueta Brigitte, poate o sti ea unde-i suzeta. Si-ar suge degetul, in mod cert, dar bunicul Erdo il tine prea strans si nu-i da drumul.

author avatar
Nicholas Cezar Redactor
403 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger