AcasăNewsCehia nu vrea refugiati sirieni

Cehia nu vrea refugiati sirieni

Milos Zeman este suparat ca refugiatii nu respecta legislatia Cehiei

Presedintele ceh Milos Zeman, a declarat ca este de acord cu o petitie anti-imigranti, lansata recent de predecesorul sau, Vaclav Klaus.  Zeman se opune alocarii de „cote” de emigranti catre statele UE, iar oficialii ausrieci au anuntat ca vor inchide accesul refugiatilor la granita cu Ungaria.

Milos Zeman este suparat ca refugiatii nu respecta legislatia Cehiei

Nemultumirea lui Milos Zeman fata de imigranti s-a amplificat dupa ce, luna trecuta, numerosi fugari s-au revoltat intr-o tabara de refugiati din Cehia. Presedintele tarii le-a cerut atunci sa respecte legile tarii care ii gazduieste. Aflat in weekend intr-o vizita in China, Zeman a declarat ca este de acord cu petitia anti-imigranti lansata recent de fostul presedinte ceh, Vaclav Klaus. Acesta din urma sustine ca migratia este o amenintare fundamentala pentru stabilitatea Europei. „Sunt riscuri si amenintari care decurg dintr-un amestec artificial al natiunilor, culturilor si religiilor disparate”, a avertizat Vaclav Klaus. Pe de alta parte, nici Austria nu mai vrea imigranti si a anuntat ca, treptat, va trece la inchiderea accesului refugiatilor sirieni si a imigrantilor din restul Africii prin punctele de trecere a frontierei cu Ungaria a. Cancelarul austriac Werner Faymann sustine ca refugiatii trebuie repartizati catre toate statele UE.

Chile primeste fugari arabi

Ministrul chilian de externe, Heraldo Munoz, a anuntat ca Chile are in vedere primirea de refugiati sirieni. Munoz a mentionat ca problema este in curs de examinare, iar guvernul chilian este preocupat de aceasta situatie umanitara. Un fost ministru, Sergio Bitar, fiu al unui sirian stabilit in Chile, a spus ca a propus guvernului sa fie primite  in aceasta tara intre 50 si 100 de familii de refugiati sirieni.

author avatar
Tudor Borcea
272 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger