AcasăNewsCEDO: Statul roman obligat sa-i plateasca 4.500 de euro fostului senator Catalin...

CEDO: Statul roman obligat sa-i plateasca 4.500 de euro fostului senator Catalin Voicu

Fostul senator PSD Catalin Voicu a scris in Penitenciarul Gaesti nu mai putin de "6 lucrari stiintifice"

In urma deciziei CEDO, statul roman trebuie sa ii plateasca fostului senator Catalin Voicu suma de 4.500 de euro, drept despagubire. Fostul demnitar s-a plans de faptul ca i-a fost afectata imaginea atunci cand a fost dus in catuse in instanta si a reclamat ca a fost transportat in conditii inumane, dar si ca a stat prea mult in arest preventiv.

Statul roman este obligat de CEDO ca in trei luni sa ii dea lui Catalin Voicu suma de 4.500 de euro drept daune pentru incalcarea drepturilor din conventie.

Fostul senator a reclamat ca i-au fost incalcate drepturile prevazute in articolele 3 si 8 din conventie. Voicu a pretins ca instantele au refuzat sa ia in considerare alte masuri preventive mai putin restrictive decat arestul preventiv, el reclamand si ca autoritatile au scurs catre mass-media pasaje din dosarul de urmarire penala-in special transcrieri ale convorbirilor obtinute prin interceptarea telefoanelor.

Catalin Voicu este condamnat la sapte ani de inchisoare pentru ca ar fi primit sute de mii de euro de la mai multi oameni de afaceri. In schimbul banilor, el promitea ca poate sa intervina in instanta pentru a-i ajuta sa primeasca sentinte favorabile.

Foto: b365.ro

author avatar
Alina Costache
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger