AcasăNewsCEDO decide ca instantele din tara nu functioneaza

CEDO decide ca instantele din tara nu functioneaza

CEDO a decis din nou ca Romania se afla pe lista neagra si a hotarat ca statul, adica noi contribuabili, vom avea de platit daune morale si materiale. De acesta data aceste despagubiri vor fi acordate intr-un proces, banal, de divort. Concret, un roman a castigat la CEDO despagubiri de 8000 de euro pentru ca instatele din tara i-au interzis unui tata sa-si vada fiul in timpul procesului de divort.

 Astfel, Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO) a decis ca Romania a incalcat drepturile omului in cazul unui barbat caruia i s-a refuzat in instanta dreptul de a-si vizita fiul in timpul procesului de divort. Romanul in cauza este Cristian Catalin Ungureanu, care s-a nascut in 1972 si traieste la Ploiesti, conform deciziei publicate pe site-ul CEDO. In septembrie 2012, sotia lui Ungureanu a intentat divort si a cerut custodia fiului lor, nascut in 2006. Ea si copilul s-au mutat dupa o luna din locuinta familiala. Povestea a fost una obisnuita, in noiembrie 2012, Ungureanu a cerut in instanta custodia copilului sau dreptul de a-si vizita fiul in timpul procesului de divort. Instanta i-a refuzat custodia si a decis ca legea nu permite stabilirea dreptului de a-si vizita copilul in timpul procesului de divort. Decizia definitiva a intervenit in mai 2013.

Divort tardiv

Divortul s-a incheiat in noiembrie 2016. Instanta a hotarat ca baiatul trebuie sa locuiasca cu mama lui si i-a oferit lui Ungureanu un calendar privind dreptul de a-si vizita fiul. In februarie 2018, baiatul s-a mutat permanent la tatal sau la cererea sa, cu acordul ambilor parinti, dupa ce mama sa a decis sa se mute in alt oras. CEDO a hotarat ca romanului I s-au incalcat drepturile la viata familiala si a decis ca statul sa-l despagubeasca cu  8.000 de euro pentru ca nu aputut sa-si vada copilul.

author avatar
Ramona Feraru
326 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger