AcasăNewsCeata reduce vizibilitatea pe soselele din mai multe judete, inclusiv pe A2

Ceata reduce vizibilitatea pe soselele din mai multe judete, inclusiv pe A2

Ziua de vineri a inceput cu ceata in mai multe zone din tara, fenomen ce a dus la diminuarea vizibilitatii in trafic. Din acest motiv, meteorologii au emis atentionari COD GALBEN, valabile pentru mai multe judete.

Ca si in zilele precedente, ceata si-a facut simtita prezenta si vineri dimineata. Astfel, reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie atrag atentia ca, pana la pranz, in zonele joase din Alba si Harghita – incluzand orasele Alba-Iulia, Sebes si Miercurea-Ciuc- se va semnala ceata. Pacla va duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, posibil chiar si sub 50 de metri, insa doar izolat.

De asemenea, afectat de un COD GALBEN de ceata este si judetul Constanta, inclusiv autostrada A2 (Bucuresti- Constanta), motiv pentru care, daca aveti drum catre mare, e bine sa tineti cont de prognoza, inainte de a pleca in calatorie.

Date fiind conditiile meteo nefavorabile, politistii le recomanda soferilor sa manifeste prodenta la volan, sa nu circule cu viteza mare si sa evite depasirile riscante. Totodata, conducatorii auto sunt sfatuiti sa mentina suficienta distanta fata de autoturismul din fata, pentru ca, in cazul in care situatia o impune, sa aiba spatiu suficient sa franeze si sa evite evenimentele rutiere nedorite.

63 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger