AcasăNewsCeata acopera mai multe zone din tara: Judetele vizate de atentionari meteo

Ceata acopera mai multe zone din tara: Judetele vizate de atentionari meteo

In anumite zone din tara ziua a inceput cu ceata, fenomen ce reduce vizibilitatea, afectand traficul rutier. Meteorologii au emis doua atentionari nowcasting Cod galben, valabile pentru mai multe judete.

Daca in Capitala soarele straluceste, iar vremea e foarte placuta, sambata, nu la fel se intampla in alte orase din tara. Astfel, in intervalul 11-14, judetele Dolj, Mehedinti si Olt -municipiile Craiova, Calafat, Drobeta Turnu Severin si Caracal- se afla sub incidenta unei avertizari emise de catre reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie. Specialistii au anuntat ca ceata va duce la reducerea vizibilitatii sub 200 de metri, posibil chiar sub 50 de metri, insa izolat.

O alta atentionare nowcasting COD GALBEN de ceata vizeaza zonele joase din Harghita, incluzand Miercurea-Ciucul, dar si drumurile nationale si europene din acest judet. Si aici ceata va duce la scaderea vizibilitatii in trafic, motiv pentru care soferii sunt sfatuiti sa tina cont de avertizarile meteo inainte de a porni la drum. Atentionarea nowcasting expira la ora 13.

Totodata, pentru a evita producerea unor evenimente nedorite in trafic, conducatorilor auto le este recomandat sa manifeste prudenta la volan, sa respecte distanta fata de autoturismele din fata, sa adapteze viteza la conditiile nefavorabile si sa evite depasirile riscante, in special pe sectoarele de drum in care carosabilul este umed si poate deveni alunecos.

Sursa foto: ziare-pe-net.ro

148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger