AcasăNewsCeasurile Kamasutra pentru domni potenti

Ceasurile Kamasutra pentru domni potenti

Cine spune ca orologeria este un domeniu plictisitor inseamna ca n-a vazut niciodata ce modele trasnite sunt capabili ceasornicarii sa produca. E drept, vorbim despre piese ce necesita sute de ore de lucru pentru a fi realizate si care, de cele mai multe ori, ating preturi impresionante, uneori cu mai mult de patru zerouri. Cine le cumpara? Cei mai extravaganti milionari si colectionarii impatimiti.

Cu aripi de fluturi pe cadran

Yvan Arpa si-a intrecut propria faima cu acest atat de neconventional... material

Gratie tremuratoare – asta vrea designerul Yvan Arpa sa ne transmita cu numele unuia dintre cele mai recente ceasuri produse de compania sa, Artya. Nu, nu este o metafora, ci purul adevar: fiecare ceas Farfalla Artya adaposteste pe cadran… aripi de fluturi.

Yvan Arpa si-a intrecut propria faima cu acest atat de neconventional... material

Un ceas dificil de creat si incredibil de frumos, care, in plus, poate fi purtat si de barbati, si de femei. Pretul acestui model nu a fost anuntat, ceasurile Artya vanzandu-se de obicei la cotatii cuprinse intre 3.000–15.000 de euro.

 

E ceas sau opera de arta?

Svend Andersen este numit „orologerul imposibilului“, caci nimic nu pare irealizabil pentru el. Iar celebrul sau Montre à Tact Poker ne si demonstreaza de ce: nu de alta, dar putini sunt ceasornicarii ce stiu sa realizeze un ceas care sa afiseze minutele pe partea laterala a carcasei, iar orele doar in partea de jos a cadranului. Inca si mai putini cei care ar avea suficient de mult umor pentru a reproduce celebrul tablou al lui Cassius Marcellus Coolidge, A Bold Bluff. Pretul acestui ceas din aur roze este furnizat la cerere.

Masinaria din titan

Maximilian Busser priveste orologeria de lux cu ochii creatorului de piese-spectacol

Cu faptul ca aceasta bijuterie a tehnicii costa nu mai putin de… 110.000 de euro, cred ca am spus esentialul. Este vorba despre o „masina orologera“, nu despre un simplu ceas – cel putin asa sustin creatorii sai din cadrul companiei MB&F.

E drept, acest model denumit HM4 Thunderbolt nu aduce deloc cu designul traditional al unui ceas, fiind mai degraba o sculptura mecanica din titan si cristal-safir, compusa din nu mai putin de 300 de componente.

Extraterestrii au aterizat…

Nu pe peluza Casei Albe, cerand sa-l vada pe liderul celei mai importante puteri militare a lumii, ci pe cadranul celui mai recent lansat ceas de la Romain Jerome. Realizat in colaborare cu celebra firma de jocuri video Taito Corporation, modelul Space Invaders Romain Jerome, produs in editie limitata, este decorat cu iconurile unuia dintre cele mai populare jocuri incepand din anii ’80 si pana azi. Pretul este furnizat la cerere.

Psihanaliza si orgie

…La aceste doua lucruri s-au gandit designerii de la Zanetti cand au realizat ceasul care la o privire mai atenta va transpune in lumea Kama sutrei. Zeci de pozitii sexuale sunt ingramadite pe cadranele ceasurilor Brain Orgy produse de Zanetti (aproximativ 6000 de euro pentru versiunea din otel). Aparent un ceas cu un design clasic, Brain Orgy este rezervat doar pentru domnii extrem de potenti. Atat din punct de vedere financiar, cat si…

Cristina Barbu

 

 

author avatar
Cristi Ionita
1.639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger