AcasăNewsCeasul al doisprezecelea: Se înființează dispeceratul „Dispariţie minor"

Ceasul al doisprezecelea: Se înființează dispeceratul „Dispariţie minor”

Ministerul de Interne supune dezbaterii un proiect de lege privind căutarea persoanelor dispărute, care prevede constituirea unei unităţi dedicate cu poliţişti instruiţi special pentru astfel de cazuri. În proiect se mai arată că va fi înfiinţat şi dispeceratul de urgenţă „Dispariţie minor”.

Foto Facebook

În cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române se constituie o unitate centrală pentru coordonarea activităţii de căutare a persoanelor dispărute, „denumită Unitatea centrală persoane dispărute”, care va include poliţişti cu atribuţii de gestionare a acestor cazuri. În unitate vor fi angajaţi inclusiv psihologi şi sociologi.

Totodată, va fi înfiinţat Dispeceratul de urgenţă „Dispariţie minor”.

„Dispeceratul de urgenţă ‘Dispariţie minor’ se constituie în scopul preluării apelurilor de urgenţă cu privire la dispariţia minorilor, primite prin numărul de apel unic 112, şi declanşării cu celeritate a procedurilor de căutare, potrivit prezentei legi. Dispeceratul de urgenţă se constituie în cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acesta centralizează, stochează şi pune la dispoziţia autorităţilor abilitate datele privind apelurile primite”, se arată în proiect.

Operatorii Dispeceratului „ Dispariţie minor” au dreptul, fără o notificare prealabilă a apelantului, de a verifica identitatea şi datele de localizare ale acestuia, precum şi datele de identitate ale minorului dispărut. Totodată, apelul este şi înregistrat.

Metodele speciale de căutare a unei persoane dispărute sunt: localizarea sau urmărirea prin mijloace tehnice; interceptarea comunicaţiilor ori a oricărui tip de comunicare la distanţă; accesul la un sistem informatic; obţinerea datelor de trafic şi de localizare prelucrate de către furnizorii de reţele publice de comunicaţii electronice ori furnizorii de servicii de comunicaţii electronice destinate publicului; reţinerea, predarea sau percheziţionarea trimiterilor poştale; obţinerea datelor privind tranzacţiile financiare ale unei persoane; cercetarea criminalistică în domiciliul, reşedinţa sau sediul unor persoane, fără acordul acestora; obţinerea datelor privind situaţia medicală a unei persoane.

author avatar
Emanuela-Andreea Pană
224 afisari

1 COMENTARIU

  1. Hai sa zicem ora 12 trecute fix. Trafic de carne vie inseamna copii vanduti la fam infertile oameni folositi pt organe, prostitutie crima pedofila si dracu mai stie sa nu fie si canibalism sau necrofilie.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger