AcasăNewsCeaiul hepatic protejeaza si detoxifica ficatul! Iata care sunt cele mai bune...

Ceaiul hepatic protejeaza si detoxifica ficatul! Iata care sunt cele mai bune sortimente

Ficatul joaca un rol foarte important in corpul nostru, asa ca trebuie sa avem grija de el. Ficatul este principalul organ care filtreaza toxinele din organism (alimentele nesanatoase, alcoolul, tutunul etc.). Totodata, el regleaza colesterolul si metabolizeaza glucidele si proteinele.

In plus, ficatul este singurul organ care se poate reface singur, dar nu trebuie sa abuzam de puterea lui, deoarece stilul de viata nesanatos si viciile il pot imbolnavi. Avand in vedere rolul sau vital in organism, este esential sa-i oferim tot ajutorul de care are nevoie.

De ce ar trebui sa consumi un ceai hepatic?

Acest tip de ceai poate fi util in preventia afectiunilor hepatice sau poate reprezenta un adjuvant eficient in tratamentul lor. Daca ai descoperit ca suferi de boala ficatului gras (steatoza hepatica) sau de o alta afectiune care implica ficatul, poti urma o cura cu un astfel de ceai pentru a restabili functiile normale ale acestui organ.

Ceaiurile hepatice sunt recomandate atat persoanelor care au primit un diagnostic ingrijorator, cat si celor care inca nu sufera de vreo afectiune, dar consuma frecvent alcool, tutun, zahar sau sunt expuse unui mediu toxic pentru o perioada indelungata de timp.

Ce ceai hepatic sa alegi?

Gama de ceaiuri pentru ficat este diversificata, dar trebuie sa stii care sunt cele mai eficiente. Iata cateva exemple:

  1. Ceaiul de armurariu

Acest ceai este recomandat pentru detoxifierea organismului si mentinerea sanatatii ficatului. El contribuie la regenerarea celulelor hepatice si indeparteaza compusii toxici din ficat. Ceaiul de armurariu poate fi utilizat in tratamentul bolilor de ficat, dar si in caz de intoxicatie cu alcool sau medicamente.

  1. Ceaiul de rostopasca

Un alt ceai hepatic eficient este cel de rostopasca. Acesta poate fi remediul ideal pentru oamenii care se confrunta cu probleme la nivelul ficatului dupa intoxicatii, otraviri sau infectia cu hepatita. Ceaiul de rostopasca ajuta ficatul sa functioneze corect, calmeaza durerile hepato-biliare si, in plus, are o actiune antitumorala, dezinfectanta si cicatrizanta.

  1. Ceaiul de galbenele

Printre cele mai bune ceaiuri hepatice se numara si cel de galbenele. El are un efect antiinflamator si antiseptic, sustinand functia de regenerare a ficatului. In plus, acest ceai este recomandat in cazul inflamatiilor colului sau in cazul ulcerului gastric si al osteoporozei.

  1. Ceaiul de papadie

Acesta este un ceai hepatic indicat mai ales in cazul persoanelor care se confrunta cu obezitate si diverse afectiuni ale ficatului. Ceaiul de papadie poate elimina toxinele si grasimile de pe ficat, poate mentine fluxul corect al bilei si poate reduce nivelul colesterolului rau din organism.

  1. Ceaiul de cicoare

Pentru a elimina toxinele, poti folosi si ceaiul de cicoare. Aceasta planta este consacrata pentru proprietatile ei detoxifiante! In plus, ea contribuie la functionarea corecta a bilei, la scaderea colesterolului, la tratarea diabetului, la stimularea functiilor digestive si la curatarea rinichilor.

Pe piata vei gasi ceaiuri hepatice care contin o singura planta sau amestecuri de plante eficiente pentru protectia si detoxifierea ficatului. Indiferent de alegerea ta, este important sa fii perseverent in consumul ceaiului hepatic, sa adopti o alimentatie sanatoasa si sa tii cont de indicatiile medicului. Ca sa obtii rezultate bune, este important sa respecti indrumarile specialistilor!

author avatar
Ziarul National
Aceasta sectiune stabileste termenii legali si conditiile in care puteti utiliza site-ul
417 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger