AcasăNewsCea mai scazuta temperatura din acest sezon, inregistrata luni dimineata

Cea mai scazuta temperatura din acest sezon, inregistrata luni dimineata

Cea mai scazuta temperatura din acest sezon a fost inregistrata luni dimineata, la Miercurea Ciuc. Se pare ca aceasta saptamana a debutat cu o temperatura de minus 13 grade Celsius.

Informatia a fost furnizata de Centrul Meteo regional Targu Mures. Potrivit televiziunilor de stiri,  temperatura a scazut semnificativ, cu cinci grade Celsius, fata de valoarea minima inregistrata duminica dimineata. „Minima zilei si a sezonului, pana acum, de minus 13 grade Celsius, a fost inregistrata la Miercurea Ciuc in jurul orei 04.00. In urmatoarele ore temperatura a crescut pana la minus 11 grade, iar in jurul orei 8.00 a coborat la minus 12 grade Celsius. Scaderea de temperatura este semnificativa, avand in vedere ca minima inregistrata ieri dimineata in aceeasi localitate a fost de minus 8 grade Celsius”, a spus Petho Devay Ildiko, conform Romania TV.

In tot judetul au fost inregistrate temperaturi negative. Mercurul din termometre a coborat pana la si sub limita gerului in toate localitatile din judet. Asadar, s-au inregistrat minus 11 grade Celsius la Joseni, minus 10 grade Celsius la Toplita, minus 9 grade la Odorheiu Secuiesc si minus 7 grade Celsius la Statia Meteo Bucin. Minima absoluta a lunii decembrie in Harghita, de minus 33 de grade Celsius, a fost inregistrata cu 15 ani in urma, in anul 1998, tot in Miercurea Ciuc. Temperatura maxima a lunii decembrie a fost de 16,8 grade Celsius si a fost masurata in anul 1989, in acelasi loc.

author avatar
Andra Nesu
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger