AcasăNewsCea mai recentă țintă a lui Trump pe Twitter: gigantul de telecomunicații...

Cea mai recentă țintă a lui Trump pe Twitter: gigantul de telecomunicații Comcast

Este un business de top al SUA , a doua cea mai mare companie de radiofuziune și televiziune prin cablu din lume, cel mai mare furnizor de internet la domicilul americanilor și proprietarul NBC News și MSNBC. Donald Trump a promis de mult că va face tot posibilul pentru a „distruge” imaginea Comcast, pentru că a fost adesea părtinitoare împotriva sa.

Este încă un exemplu al eforturilor președintelui de a pedepsi companii media pentru știri care nu-i plac. Într-o serie de tweet-uri, Trump a scris că problema Comcast sunt „știrile false”, fără se dea exemple concrete,  și a îndemnat americanii să „caute un furnizor mai bun”. Postul anti-Comcast din wekend a primit mai puțin de 10.000 de retweet-uri în 10 ore. Pe Facebook , unde a fost repostat, a primit 7.500 de comentarii, printre care „Vă petreceți prea mult timp pe social media”. Luna trecută, Trump a numit MSNBC, cunoscut pentru programele sale liberale, drept „MSDNC”, o referire la Partidul Democrat, potrivit CNN. Și mai virulent, fostul guvernator din Arkansas a scris în 2018 că “mafia are un serviciu mai bun decât Comcast”. În timp ce publicul pare îngrijorat de utilizarea de către președinte a platformei sale pentru denigrarea companiilor americane, este totuși un abuz de putere, a spus Norman Eisen, fost asistent special la Casa Albă pentru etică și reforme guvernamentale: „Este inadmisibil ca un președinte american să folosească autoritatea Biroului Oval pentru a viza o companie asmericană. Este și mai rău, deoarece aici se ripostează împotriva exercitării drepturilor constituționale protejate de Primul Amendament”. Reacția lui Eisen nu e surprinzătoarte, el a colaborat cu democrații în timpul anchetei pentru procedura de demitere a lui Trump în iarna trecută, fiind un avocat special al Comitetului Judiciar al Camerei.

author avatar
Radu Jacotă Redactor
230 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ziaristu lu soroș din redactia national care minte cum numa soroș știe și demonocratii amerloci,pe numele lui radu jacotă(japitză) Pt. el și multi altii din Romania președintele americii nu e Trump ci e soroș! Toate articolele lu jancote ăsta,,e antitrump”!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger